|
Recept na Boloňský květák
Recept na Boloňský květák je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Boloňský květák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g brambor 1 malý květák Sůl 1 cibule 2 mrkve 4 lžíce oleje 500 g mletého masa 1 konzerva loupaných rajčat 2 lžíce rajského protlaku Pepř 8 lístků bazalky 250 ml vývaru 200 g tvrdého sýra.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Boloňský květák
Recept na Boloňský květák: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme brambory a pak k nim přidáme květák. Oboje uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a zeleninu orestujeme. Přidáme maso a opečeme. Do masové směsi přidáme pokrájená rajčata, protlak, sůl, pepř, nasekanou bazalku a vývar. Dusíme asi 20 minut. Formu vymažeme zbylým olejem, na dno dáme brambory s květákem (několik růžiček necháme stranou) a zakryjeme je masovou směsí. Nahoru položíme zbylé růžičky květáku a na vše nastrouháme sýr. Zapékáme při 190°C asi 20 minut.
Poznámka k receptu na Boloňský květák: Moc skvělý recept, prostě mňamka, jen jsem neměla květák, tak jsem dala brokolici.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boloňský květák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: p-e-t-r-a
- Datum vložení: 12.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g brambor 1 malý květák Sůl 1 cibule 2 mrkve 4 lžíce oleje 500 g mletého masa 1 konzerva loupaných rajčat 2 lžíce rajského protlaku Pepř 8 lístků bazalky 250 ml vývaru 200 g tvrdého sýra
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boloňský květák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boloňský květák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boloňský květák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|