|
Recept na Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem
Recept na Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g mraženého špenátu, 100 g mozzarely, 100 g sýra Raclete (nebo Nivy, Gordon Bleu), 30 g sýra Leerdamer (ementálu, parmezánu), 10 trubiček Canneloni, máslo na vymazání pekáčku NA OMÁČKU: 70 g másla, 100 g hladké celozrnné mouky (i obyčejná), 215 ml smetany 12%, 100 g strouhaného sýra čedar(eidam, ementál, gouda) NA POSYPÁNÍ: 100 g mozarelly, omáčka (viz nahoře).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem
Recept na Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem: 1) Uvaříme si nejprve omáčku. Na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte zpěnit. Poté přilijte smetanu a postupně přidávejte sýr, aby se rozpustil. Za stálého míchání prohřívejte, ale nesmí se směs vařit. Vymíchejte dohladka a odložte. 2)Špenát dejte do kastrůlku, trochu podlijte a nechte chvíli dusit, poté vmíchejte nastrouhaný sýr Raclete, mozarellu a Leerdamer, přidejte 4 lžíce připravené omáčky a důkladně promíchejte. 3)Vezměte si Canneloni a do každé té trubičky dejte směs špenátu a sýra. 4)Dno zapékací misky důkladně vymažte máslem a dejte na něj zhruba polovinu omáčky, poté naskládejte naplněné canneloni. 5)Ve zbytku omáčku rozpusťě mozarelu a poté nalijte na canneloni. Přikryjte a dejte do trouby na 200 stupňů na 20 minut. Poté odkryjte a zapékejte ještě dalších 15-20 minut.
Poznámka k receptu na Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem: Výborné, výborné! Opravdu sýrová smrt. Snědla bych toho spousty i když je to díky sýrům hodně syté. Mňam! Příště vyfotím hned a klidně i postup, teď jsem dělala několik věcí naráz a nestíhala jsem brát ještě do ruky foťák :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: teniska (Lucie)
- Datum vložení: 19.06.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 150 g mraženého špenátu, 100 g mozzarely, 100 g sýra Raclete (nebo Nivy, Gordon Bleu), 30 g sýra Leerdamer (ementálu, parmezánu), 10 trubiček Canneloni, máslo na vymazání pekáčku NA OMÁČKU: 70 g másla, 100 g hladké celozrnné mouky (i obyčejná), 215 ml smetany 12%, 100 g strouhaného sýra čedar(eidam, ementál, gouda) NA POSYPÁNÍ: 100 g mozarelly, omáčka (viz nahoře)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na blažená smrt sýrem aneb zapékané canneloni se špenátem a sýrem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|