|
Recept na Bělehradský vepřový řízek
Recept na Bělehradský vepřový řízek je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bělehradský vepřový řízek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřové řízky-(krček, kýta), 300g brambor, 3 ks zelených paprik, 3ks rajčat, česnek podle chuti, hladká mouka na obalení masa, mleté čili papričky, sůl, olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bělehradský vepřový řízek
Recept na Bělehradský vepřový řízek: Řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletými čili papričkami, nebo pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Pekáč vysteleme pečícím papírem, který zlehka vymažeme olejem, vložíme opečené řízky a dáme do předem rozehřáté trouby. Pečeme na 200st ještě asi 15-20 min. Na výpek z masa dáme na proužky nakrájené papriky, na kousky nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Mírně osolíme, můžeme také posypat čili papričkami, zalejeme malým množstvím vody a chvíli dusíme-cca 5 min. Nové brambory-neoloupané nakrájíme na čtvrtky a přidáme k zelenině. Přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí brambor. Zeleninu s dušenými bramborami podáváme jako přílohu k masu.
Poznámka k receptu na Bělehradský vepřový řízek: Zdroj-paní Květa Končelová-Lidové recepty. Recept je mnou mírně upraven.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bělehradský vepřový řízek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 08.07.2012
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 vepřové řízky-(krček, kýta), 300g brambor, 3 ks zelených paprik, 3ks rajčat, česnek podle chuti, hladká mouka na obalení masa, mleté čili papričky, sůl, olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bělehradský vepřový řízek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bělehradský vepřový řízek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bělehradský vepřový řízek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|