|
Recept na Banánový chlebíček II
Recept na Banánový chlebíček II je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Banánový chlebíček II budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- hladká mouka 300g (cca 50g lze nahradit polohrubou) - hnědý cukr 50g (100g) - rozinky, ořechy či mandle, sušené brusinky, sekaná čokoláda (vše nebo něco z toho, dle chuti) - prášek do pečiva 1ks - špetička soli - banány - 2 velké nebo 3 menší, přezrálé - máslo 100g rozpuštěné - vejce 1 velké či 2 malá - podmáslí 150ml ( jogurt 150g, bílý nebo ovocný, nebo acidofilní mléko, kefír apod., i ovocné).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Banánový chlebíček II
Recept na Banánový chlebíček II: Hranatou chlebíčkovou formu vymazat lehce (mašlovačkou) rozpuštěným máslem, vyložit pečicím papírem. Předehřát troubu na cca 180°C. Sypké suroviny promíchat ve větší míse. V druhé míse rozmačkat vidličkou banány a prošlehat (vidličkou) se zbylými surovinami. Vše smíchat dohromady. Těsto stěrkou přemístit rovnoměrně do formy, upéci. Peče se cca 20 minut, podle trouby, do zlatohnědé barvy. Nejlépe vyzkoušet vpichem špejle. Je dobré nepéci zbytečně déle, vysuší se.
Poznámka k receptu na Banánový chlebíček II: Recept pochází z časopisu Apetit, trochu jsem jej přizpůsobila, v závorkách jsou některé mé postřehy. Poslední rok je to u nás asi nejoblíbenější moučník, není suchý, ale dobře se transportuje. Banány doporučuji opravdu hodně zralé, nejlépe tak těsně před vyhozením. Teplota trouby je přibližná, kdysi jsem si v záchvatu pořádkumilovnosti smyla na sporáku číslice, udávající teplotu. Od té doby peču dle odhadu a zkušenosti, stejně každá trouba peče jinak.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Banánový chlebíček II, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Alexiss
- Datum vložení: 22.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: - hladká mouka 300g (cca 50g lze nahradit polohrubou) - hnědý cukr 50g (100g) - rozinky, ořechy či mandle, sušené brusinky, sekaná čokoláda (vše nebo něco z toho, dle chuti) - prášek do pečiva 1ks - špetička soli - banány - 2 velké nebo 3 menší, přezrálé - máslo 100g rozpuštěné - vejce 1 velké či 2 malá - podmáslí 150ml ( jogurt 150g, bílý nebo ovocný, nebo acidofilní mléko, kefír apod., i ovocné)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na banánový chlebíček ii,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Banánový chlebíček II - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Banánový chlebíček II
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|