|
Recept na Babiččina fazolačka
Recept na Babiččina fazolačka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Babiččina fazolačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg uzených žeber 1 bal. bílé fazole- velké nebo malé cca 15 kuliček nového koření 5 bobkových listů 10 kuliček celého pepře sůl 2 stroužky česneku cca 8 brambor 1 smetana 12% hladká mouka s vodou na zahuštění voda cca 5 litrů 1 pol. lž. octa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččina fazolačka
Recept na Babiččina fazolačka: Do velkého opravdu velkého hrnce dáme vařit žebra, fazole (předem namočené fazole pokud dáváte velké- pokud malé nenamáčíme), koření, osolíme a vaříme dokud nebudou fazole a žebra měkké- cca 1,5 hodiny, maso vyndáme, obereme od kostí a vložíme zpět. Brambory oloupeme a nakrájíme na malinké kostky. Přidáme brambory do polévky a doředíme vodou dle potřeby. Přivedeme k varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Převaříme cca 10 minut tak, aby se dovařily brambory a vše bylo měkké. Ochutíme octem, polévky by měla být lehce nakyslá. Odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.
Poznámka k receptu na Babiččina fazolačka: Polévka je složitá, ale stojí za to. Toto je množství na veeelkou rodinu :D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččina fazolačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: k.radulka (Radka Kárníková)
- Datum vložení: 01.03.2011
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 kg uzených žeber 1 bal. bílé fazole- velké nebo malé cca 15 kuliček nového koření 5 bobkových listů 10 kuliček celého pepře sůl 2 stroužky česneku cca 8 brambor 1 smetana 12% hladká mouka s vodou na zahuštění voda cca 5 litrů 1 pol. lž. octa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččina fazolačka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččina fazolačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččina fazolačka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|