Recept na Babiččin moučník
Recept na Babiččin moučník je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Babiččin moučník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 3 žloutky 140g moučkového cukru 5 lžic vřelé vody 4 lžíce kakaa 40g hladké mouky trocha prášku do pečiva 4 bílky Krém: 30g hrubé mouky 30g másla 1/4l mléka 1 lžíce kakaa 1 žloutek 120g másla 100g moučkového cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččin moučník
Recept na Babiččin moučník: Korpus: 1. Z bílků si uděláme sníh. 2. Cukr s vodou utřeme, přidáme 3 žloutky a vyšleháme. 3. Přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva a nakonec pomalu vmícháme sníh. Krém: 1. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, poté ji zalejeme mlékem a kaši povaříme než zhoustne. 2. Do chladné kaše přidáme kakao, žloutek. 3. Utřeme cukr a máslo a po částech zpracujeme s kaší. 4. Krém namažeme na vychladlý moučník.
Poznámka k receptu na Babiččin moučník: Pro lepší chuť můžeme přidat do krému rum. A na krém ještě můžeme dát vrstvu neslazené šlehačky. Na obrázku mám větší korpus (dala jsem více mouky a musela těsto zředit :-D). Pekla jsem na 180 s foukáním asi 15 minut.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččin moučník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Breeze
- Datum vložení: 25.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Korpus: 3 žloutky 140g moučkového cukru 5 lžic vřelé vody 4 lžíce kakaa 40g hladké mouky trocha prášku do pečiva 4 bílky Krém: 30g hrubé mouky 30g másla 1/4l mléka 1 lžíce kakaa 1 žloutek 120g másla 100g moučkového cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččin moučník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččin moučník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččin moučník
|
|