Recept na Babiččin domácí šormajzl
Recept na Babiččin domácí šormajzl je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Babiččin domácí šormajzl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g červených fazolí 200g velkých krup sůl pepř 3 lžíce sádla 1 velká cibule 1 velká mrkev 1 petržel ¼ menšího celeru 200g vepřových škvarků pažitka nebo jarní cibulka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Babiččin domácí šormajzl
Recept na Babiččin domácí šormajzl: Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme na skus. Před koncem vaření trochu osolíme. Kroupy propereme a také v osolené vodě uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozhřejeme olej a cibuli na něm orestujeme do zlatohněda. Přidáme zeleninu a orestujeme ji. Nakonec vmícháme připravené kroupy s fazolemi. Osolíme, opepříme a krátce povaříme. Vmícháme škvarky, prohřejeme a posypeme sekanou pažitkou.
Poznámka k receptu na Babiččin domácí šormajzl: Zdroj: Časopis Claudia. Měla jsem pro všechny uvařené maso a sobě jsem udělala na zkoušku Babiččin slovácký šormajzl. Myslela jsem si, že 3 téměř dvoumetrový hoši pohrdnou. Nakonec zbylo maso. Překvapili.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččin domácí šormajzl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 26.06.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 200g červených fazolí 200g velkých krup sůl pepř 3 lžíce sádla 1 velká cibule 1 velká mrkev 1 petržel ¼ menšího celeru 200g vepřových škvarků pažitka nebo jarní cibulka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččin domácí šormajzl,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččin domácí šormajzl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččin domácí šormajzl
|
|