|
Recept na Avokádovo-čokoládový dort
Recept na Avokádovo-čokoládový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Avokádovo-čokoládový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpus: 3 hrnky mouky, 2 hrnky třtinového cukru nebo melasy, 2 hrnky vody, 1/4 hrnku oleje, 1 velké zralé avokádo, 6 lžic kakaa, 2 lžíce vinného octa, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky vanilkového extraktu krém: 2 střední zralá avokáda, 450g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky vanilkového extraktu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Avokádovo-čokoládový dort
Recept na Avokádovo-čokoládový dort: Troubu zapneme na 160 stupňů (horkovzdušná). Do mixéru dáme dužinu z avokáda a cukr. Rozmixujeme dohladka. Do mísy nasypeme mouku s kakaem, práškem do pečiva a jedlou sodou a vše promícháme. Přidáme krém z avokáda a cukru, vodu, olej, vinný ocet a vanilkový extrakt a vymícháme hladké těsto bez hrudek. Těsto vlijeme do pečícím papírem vymazané formy a pečeme cca 30 až 40 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí nevyndáme suchou bez známek těsta. Necháme 15 minut vychladit na mřížce ve formě, poté z formy vyndáme a nechámze zcela vychladit. Mezitím připravíme krém. Do mixéru dáme dužinu z obou avokád s citronovou šťávou a vanilkovým extraktem a zapneme. Postupně přisypáváme moučkový cukr. Krém by měl být hladký bez hrudek. Vychladlý korpus rozřízneme, namažeme připraveným avokádovým kréme, přiklopíme druhou půlkou a zbytek krému rozmažeme na vrch dortu. Díky citronové šťávě avokádo neztratí svou úžasnou svěží barvu.
Poznámka k receptu na Avokádovo-čokoládový dort: Korpus i krém jsem dělala z poloviční dávky. Z plné dávky naplníme dvě 20ti centimetrové formy. www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Avokádovo-čokoládový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 05.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: korpus: 3 hrnky mouky, 2 hrnky třtinového cukru nebo melasy, 2 hrnky vody, 1/4 hrnku oleje, 1 velké zralé avokádo, 6 lžic kakaa, 2 lžíce vinného octa, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky vanilkového extraktu krém: 2 střední zralá avokáda, 450g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky vanilkového extraktu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na avokádovo-čokoládový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Avokádovo-čokoládový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Avokádovo-čokoládový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|