RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Slavný vídeňský závin

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Slavný vídeňský závin, recepty Slavný vídeňský závin, Slavný, vídeňský, závin


Recept na Slavný vídeňský závin

Recept na Slavný vídeňský závin je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Slavný vídeňský závin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 g hladké mouky, 1 lžíce oleje, špetka soli, 1 vejce, 1 lžíce másla. Náplň: 125 g másla, 4 lžíce strouhanky, 75 g rozinek, 2 kg nakyslých jablek, 75 g sekaných mandlí nebo oříšků, 1 lžička skořice, 100 g cukru, 2 lžíce moučkového cukru..

Slavný vídeňský závin
Zvětšit obrázek

Recept na Slavný vídeňský závin

Recept na Slavný vídeňský závin:
Mouku prosijeme na vál, přidáme olej, vejce, sůl a 125 ml vlažné vody a vše zpracujeme v hladké těsto. Bochánek těsta necháme cca 45 minut odpočívat. Mezitím si připravíme náplň. V pánvi rozpustíme 100 g másla a na něm opečeme strouhanku. Jablka nakrájíme na tenké plátky, smícháme je s rozinkami, skořicí, cukrem a opečenou strouhankou.Na vále rozprostřeme utěrku, kterou silně pomoučníme a těsto dotenka rozválíme. Těsto potřeme lžící rozpuštěného másla, ruce si smočíme v mouce, vsuneme je pod těsto a odspodu je roztahujeme do všech stran. Těsto musí být tak tenké, že je pod ním vidět kresba na utěrce! Na těsto dáme náplň a pomocí utěrky závin srolujeme. Plech vymažeme tukem a opatrně závin přeneseme. Zbytkem másla potřeme také závin. Pečeme 30-40 minut při 180 stupních.

Poznámka k receptu na Slavný vídeňský závin:
Ten budu muset vyzkoušetUž je tu tak dlouho a nikdo si ho nevšiml

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slavný vídeňský závin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: apfele (Alena Kovářová)
  • Datum vložení: 26.10.2008
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: 250 g hladké mouky, 1 lžíce oleje, špetka soli, 1 vejce, 1 lžíce másla. Náplň: 125 g másla, 4 lžíce strouhanky, 75 g rozinek, 2 kg nakyslých jablek, 75 g sekaných mandlí nebo oříšků, 1 lžička skořice, 100 g cukru, 2 lžíce moučkového cukru.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slavný vídeňský závin, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slavný vídeňský závin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slavný vídeňský závin

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist