RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rebarborový koláč s drobenkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rebarborový koláč s drobenkou, recepty Rebarborový koláč s drobenkou, Rebarborový, koláč, drobenkou


Recept na Rebarborový koláč s drobenkou

Recept na Rebarborový koláč s drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Rebarborový koláč s drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
15 lžic pol.mouky 15 lžic mléka 7 lžic oleje 5 lžic cukru 2 vajíčka 1 prášek do pečiva rebarbora Drobenka: 2 lžíce másla, 12 lžic hrubé mouky, 5 lžic moučkový cukr.

Rebarborový koláč s drobenkou
Zvětšit obrázek

Recept na Rebarborový koláč s drobenkou

Recept na Rebarborový koláč s drobenkou:
Suroviny na těsto smícháme a nalejeme na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech, poklademe rebarborou, ale může být i jiné ovoce. Z hr. mouky, cukru a másla uděláme drobenku, kterou posypeme koláč a pečeme

Poznámka k receptu na Rebarborový koláč s drobenkou:
macikova: Já jsem postupovala tak, že jsem si nejdříve oloupala řapíky rebarbory, podelně jsem je rozkrojila a pak krájela cca 1cm kousky. Lepší je vždycky brát ty nejmladší stvoly (řapíky). Měla jsem jich cca 6. Nakrájenou rebarboru jsem si dala do misky a prosypala 2 vanilkovými cukry. Posýpka je jednoduchá - mouku, asi 2 menší hrstě moučkového cukru a mouku nasypu do misky a rukou to mačkám, až se udělají ty drobky. A pak už jdeme na výrobu těsta: Trošku mouky jsem si dala stranou a do ní přidala jeden prášek do pečiva. Potom jsem si vzala vyšší nadobu, ve které se dá dobře šlehat šlehačem a vložila jsem do ní vejce s cukrem, chvíli prošlehala až to zesvětlá a potom vždycky po trochách střídavě přidávála mléko, olej, mouku a pořád tak dokola až se udělá hezká homogenní hmota. Úplně nakonec jsem zašlehala zbylou trošku mouky s práškem do pečiva. Těsto jsem nalila na normální vyšší plech - buchta je po upečení vysoká cca 2,5 cm. Samozřejmě plech předtím vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Na těsto poklademe rebarboru a zasypeme pěkně připravenou drobenkou. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180 C, cca 25 minut. Na čas moc nehledím, každá trouba peče jinak, řídím se tím, až začne zlátnout ta posýpka na buchtě, tak je hotovo. Po 15 minutách pečení plech v troubě obrátím - nevím jak komu, ale mě peče trouba vzadu vždycky víc, tak aby byla buchta rovnoměrně do zlatova upečená. Až byla drobenka na buchtě pěkně zlatá, tak jsem pro jistotu píchla doprostřed buchty ještě špejli a vytáhla, jestli na ní není přilepené syrové těsto - no a kdy nebylo, tak s buchtou z trouby ven. Byla opravdu moc dobrá. Po upečení jsem ji nechala vychládnout a ještě pocukrovala. Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla a nyní je poledne a zbývají tam už jenom dva kousíčky !!!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborový koláč s drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: pavlinka88
  • Datum vložení: 10.08.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 15 lžic pol.mouky 15 lžic mléka 7 lžic oleje 5 lžic cukru 2 vajíčka 1 prášek do pečiva rebarbora Drobenka: 2 lžíce másla, 12 lžic hrubé mouky, 5 lžic moučkový cukr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborový koláč s drobenkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborový koláč s drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborový koláč s drobenkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist