|
Recept na Rakouské ořechové trojúhelníčky
Recept na Rakouské ořechové trojúhelníčky je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Rakouské ořechové trojúhelníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny na cesto: 150 g hladká múka, 70 g cukor práškový, 70 g maslo /Palmarín, Hera/ 15 gr. cukor vanilkový, 1 g prášok do pečiva a 1 vajce Suroviny na plnku: 200 g orechy, 70 g cukor kryštálový, cukor vanilkový 100 g, maslo, 3-4 polievkové lyžice vody, /pre dospelých môže byť rum/ džem na potretie cesta..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Rakouské ořechové trojúhelníčky
Recept na Rakouské ořechové trojúhelníčky: Z múky, cukru, masla, vanil. cukru, prášku do peč. (asi 1/3 čajové lžičky) a vajíčka vypracujeme vláčne linecké cesto. Zabalíme do folie a dáme do chladničky, kým pripravíme orechovú zmes. Polovicu orechov zomelieme a druhú posekáme (ja som dala 200 gr mletých a cca 80 -100 posekaných), môžu sa miešať vlašské, aj lieskové. V kastróle roztopíme maslo a kryšt. a vanil. cukor. Keď sa cukor roztopí, pridáme orechy a 3-4 pol. lyžice vody. Hmota má byť stredne hustá. Voľne necháme vychladnúť. Cesto vyberieme z chladničky a rozváľkáme na pečiacom papieri na hrúbku 3-4 mm. Ja som si odstrihla papier 30x24 cm, taký mám plech. Cesto som dala na papier, zakryla igelitom a vyvaľkala po celom papieri a s papierom som ho vložila na plech. Na cesto nanesieme tenko džem a na to rozvrstvíme orechovú plnku. Rovnomerne rozotrieme a ja som posypala ešte s mandľovými hoblinami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150-170 stupňov asi 25 - 30 min, kým nie je orechová zmes a kraje cesta upečené do zlata. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť a teplé krájame na trojuhoílníky. Keď treba, nôž namáčame do vody. Ja som nemusela.
Poznámka k receptu na Rakouské ořechové trojúhelníčky: Recept je na stránke Varecha, kde nájdete kompletný fotorecept. Tu priložené fotky sú moje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rakouské ořechové trojúhelníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Klara
- Datum vložení: 17.03.2014
- Počet porcí: cca 36 ks.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: Suroviny na cesto: 150 g hladká múka, 70 g cukor práškový, 70 g maslo /Palmarín, Hera/ 15 gr. cukor vanilkový, 1 g prášok do pečiva a 1 vajce Suroviny na plnku: 200 g orechy, 70 g cukor kryštálový, cukor vanilkový 100 g, maslo, 3-4 polievkové lyžice vody, /pre dospelých môže byť rum/ džem na potretie cesta.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rakouské ořechové trojúhelníčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rakouské ořechové trojúhelníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rakouské ořechové trojúhelníčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|