|
Recepty -
mrkev
| Mrkev obecná je rostlina z čeledi miříkovitých, pěstovaná jako kořenová zelenina. Obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž nejvýznamnější jsou β-karoteny – dimery vitamínu A zodpovědné za červenou barvu kořene. Dále je bohatá na vlákniny a antioxidanty. Po chemické stránce byla podrobně prozkoumána a v jejím kořenu a semenech bylo nalezeno několik set různých chemických sloučenin. Mrkev se může jíst syrová, vcelku jen tak po opláchnutí, nasekaná či nastrouhaná do salátů v kombinaci s jablky nebo cibulí, posypané petrželkou, pažitkou nebo ořechovými jádry, či tepelně upravená v polévce, játrové omáčce atd. V polévkách bývá často kombinována s celerem a cibulí kuchyňskou. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
mrkev recepty - vyberte si požadovanou kategorii:
- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - Pečené - Bezlepkové - DIA - DIA - Ostatní - Redukční - Ostatní - Redukční - Redukční - Drůbeží maso - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Luštěniny - Mikrovlnná trouba - Minutky - Mleté maso - Mořské plody - Bábovky - Dia a bezlepkové - Řezy - Drobné pečivo - Kynuté - Muffiny - Řezy s ovocem, bublaniny - Řezy s ovocem, bublaniny - Nápoje - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro děti - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Studená kuchyně - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zdobení - Zeleninová jídla
Nalezeno: 1557 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 ... 77 |
Pečený divočák - recept od maminky |
|
Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulí, česnekem a slaninou, vše promíchané v jedné misce. Na zeleninu naskládáme maso, opět trošku zeleniny, koření od každého tak 5-6 ks a lžíci sádla. Podlijem vodou a dáme péct na 250°C...
|
|
|
Kuře s chřestem v alobalu / dietni |
|
1. Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. 2...
|
|
|
Vepřová krkovice s bramborem v PH |
|
Brambory nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, cibuli na větší kostičky a mrkev na větší špalíky. Nádobu PH vytřene olejem (víc nedáváme) a vložíme brambory, slaninu, cibuli, mrkev a žampiony. Promícháme a posypeme kmínem. Krkovičku nenaklepáváme...
|
|
|
Nejlepší recept na Domácí rybí salát |
|
Rybičku i cibulku si nakrájíme na malé kostičky, přidáme uvařenou studenou zeleninku, nakonec majonézu a dochutíme. Množstvi si určete sami podle stravniků. Salát je moc dobrý, jako kupovaný....
|
|
|
Pikantní kančí krkovička - recept od maminky |
|
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet. V hrnci osmažíme do zlatova n...
|
|
|
Nejlepší recept na Krůtí čína |
|
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet. Na rozpálenou pánev dáme maso, až je maso hotové, vyndáme jej z pánve na tal...
|
|
|
Rybí karbenátky v nálevu |
|
příprava: Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout. Připravíme si nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout, karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny. Poté zalijeme nálevem ...
|
|
|
Kaldounová polévka |
|
Drůbky vložíme do studené vody, osolíme a dáme vařit.Přidáme očistěnou zeleninu a vaříme doměkka. Drůbky i zeleninu vyndáme a nakrájíme najemno. Do vývaru zašleháme světlou jíšku, kterou si připravíme z másla a mouky, necháme provařit a zavaříme st...
|
|
|
Čalamáda "Uncle Bens" |
|
Vše smíchat dohromady, směs vařit 25 minut a dalších 10 minut ještě sterilovat ve sklenicích. Používá se buď jako studená příloha nebo se přidává místo kupovaných omáček k orestovanému masu (jen se prohřeje s již hotovým masem)....
|
|
|
Masové kuličky s pikantní omáčkou |
|
Mleté maso smícháme s kořením a osolíme. Hodně ho prohněteme, abychom z něj dostaly přebytečný vzduch a lépe nám držely kuličky. Na pánvi rozpálíme olej s curry pastou a protlakem, pozor prská to. Přidáme kuličky a ze všech stran je necháme zprudka zat...
|
|
|
Nejlepší recept na Rajská omáčka s hovězím masem |
|
Začneme vývarem z hovězího masa. Na dně papiňáku rozpálíme trochu oleje. Na něm ze všech lehce osmahneme maso, aby se zatáhlo (je možné místo toho vložit maso do už vařící vody, ale maminka to dělává takhle :) ). Zalejeme vodou, přidáme očištěnou mrkev...
|
|
|
Nejlepší recept na Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) |
|
Zvěřinu je nutné alespoň dva dny předem naložit. Maso odblaníme, prošpikujeme špekem, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme pět kuliček nového koření, tř...
|
|
|
Salát Coleslaw 3 - recept od maminky |
|
Zeli nakrajime na male kosticky, mrkev na slabe nudlicky, rapik oloupat nakrajet na spalicky, cibuli najemno. V misce vyslehame Majolku® s octem, citronem, soli a peprem, nasypeme zeleninu, promichame a dame ulezet do lednice....
|
|
|
Recept na "Seljodka pod šuboj" - slaneček pod peřinou |
|
Brambory, mrkev, červenou řepu a vajíčka si uvaříme, necháme vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Do misky vrstvíme brambory, řepu, mrkev, vajíčko, slanečka i s olejem, nahoru zase vajíčko, mrkev, řepu a nakonec brambory. Celé to pomažeme majonézou a ...
|
|
|
Silný vývar z opečených vepřových kostí |
|
Kosti a kůže vložíme na plech a vložíme na 40 minut do rozehřáté trouby. Pečeme-li vepřové s kostí, například koleno, bůček, žebra... zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Do velkého hrnce vloží...
|
|
|
Nejlepší recept na PHO GA - vietnamská kuřecí polévka |
|
Do vývaru dáme vařit kuřecí prsíčka, plátky zázvoru, česneku a houby. Nudle si připravíme podle návodu a dáme stranou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a natrháme na menší kousky. Do misek rozdělíme nudle, houby, kousky masa, na jemné nudličky nastrouhanou m...
|
|
|
Celerovomrkvová pomazánka od Petra Havlíčka |
|
Mrkev i celer nastrouháme na tenké nudličky. Celeru by mělo být dvakrát více než mrkve. Smícháme s Majolkou® a tvarohem. Ušleháme dohladka. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Místo ní můžeme použít i mandarinkovou. Podáváme zdobené loupan...
|
|
|
Recept na Cuketový salát |
|
Cuketu oloupeme, vybereme měkkou dužinu se semeny a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli, papriku zbavenou semen a okurky nakrájet na plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle s většími oky. Takto připravenou zeleninu dáme do mísy, zasypeme cukrem,...
|
|
|
Nejlepší recept na Chlebíčkový salát |
|
Brambory, mrkev, vejce a kyselé okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k tomu hrášek a na drobné kostičky pokrájenou cibuli. Osolíme a opeříme. Nakonec vše spojíme majonézou a hořčicí. Dáme alespoň na 2 hodiny vychladit....
|
|
|
Rajská omáčka z kořenové zeleniny |
|
Nejprve si připravíme masové kuličky: mleté maso osolíme, opepříme a pečlivě promícháme s vejcem a strouhankou. Vytvoříme kuličky a pustíme se do samotné omáčky. Cibuli nakrájíme na jemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a vše o...
|
|
|
1 | 2 | 3 ... 77 | Nalezeno: 1557 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|