RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablečný štrúdl z domácího těsta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablečný štrúdl z domácího těsta, recepty Jablečný štrúdl z domácího těsta, Jablečný, štrúdl, domácího, těsta


Recept na Jablečný štrúdl z domácího těsta

Recept na Jablečný štrúdl z domácího těsta je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Jablečný štrúdl z domácího těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
těsto: 280 g hladké mouky 100 ml teplé vody 2 lžíce oleje 1/2 lžičky citronové šťávy (nebo octa) 1 vejce špetku soli rozpuštěné máslo na potření náplň: jablka strouhanka cukr mletá skořice ořechy, rozinky.

Jablečný štrúdl z domácího těsta
Zvětšit obrázek

Recept na Jablečný štrúdl z domácího těsta

Recept na Jablečný štrúdl z domácího těsta:
Do mísy prosijeme mouku a uděláme v ní důlek. Rozmícháme si vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu (popř. ocet) a vlijeme do důlku. Hmotu zpracujeme. Těsto se nesmí lepit, v případě potřeby přidáme buď mouku (pokud se těsto příliš lepí), když bude těsto naopak suché, přidáme trochu vody. Z těsta utvoříme nízký bochánek, který dáme na min. 30 minut pod nahřátý hrnec. Mezitím si očistíme a nastrouháme (nakrájíme na plátky) jablka. Z odpočatého těsta odkrojíme půlku (druhá bude sloužit na další štrůdl), rozválíme jej na pomoučněné podložce. Plát potřeme rozpuštěným máslem, trochu posypeme strouhankou a rozprostřeme na něj polovinu jablek. Jablka poprášíme trochou strouhanky, cukrem a skořicí, můžeme také přidat rozinky či ořechy, popř. nechat jen tak. Závin začneme pomalu rolovat a snažíme se spojem položit na plech, aby se nám štrúdl neotvíral. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzdušná) zhruba 45-60 minut dle potřeby. V průběhu pečení i po finálním vytažení z trouby závin potíráme rozpuštěným máslem (či rozšlehaným vajíčkem, jak je kdo zvyklý). Před krájením necháme moučník alespoň 30 minut odpočinout a poté ho pocukrujeme.

Poznámka k receptu na Jablečný štrúdl z domácího těsta:
Tento štrúdl jsem dělala poprvé a s výsledkem jsem nadmíru spokojená. S těstem se výborně pracovalo, bylo úžasně vláčné, tvárné, netrhalo se (jak se mi někdy u běžných kupovaných lístkových těst stává). Štrůdl se mi nepřipekl na plech, dokonce mi při vytahování doslova lítal po plechu. Paráda, paráda. Jediné, co mě možná trošku zarazilo, byla křupavá spodní strana štrůdl, která nebyla klasicky měkká, jak u běžných štrůdlů, které dělám.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečný štrúdl z domácího těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kriss
  • Datum vložení: 24.01.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: těsto: 280 g hladké mouky 100 ml teplé vody 2 lžíce oleje 1/2 lžičky citronové šťávy (nebo octa) 1 vejce špetku soli rozpuštěné máslo na potření náplň: jablka strouhanka cukr mletá skořice ořechy, rozinky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečný štrúdl z domácího těsta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečný štrúdl z domácího těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečný štrúdl z domácího těsta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist