|
Recept na Arabské rizoto
Recept na Arabské rizoto je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Arabské rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na vývar: 8 ks kuřecích stehen (pouze dolni špalíčky) 1 mrkev 1 větší cibule 3 stroužky česneku kousek řapíkatého celeru petrželová nať 2 lžičky soli celý pepř Na rizoto: 5 mrkví 1 menší květák 1 lilek 3 střední brambory 2,5 hrnku rýže 1 vrchovata lžička koření "7 koření" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari) olej sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Arabské rizoto
Recept na Arabské rizoto: Všechny suroviny na vývar očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (lehce nad uroven masa), přivedeme k varu, ztlumime na minimum a pozvolna vaříme 1 hodinu. Než se uvaří vývar, připravíme si suroviny na rizoto. Lilek a brambory po očistěni nakrájíme na větší kostky, mrkev na silné proužky. Květák rozdělíme na růžičky. Lilek osolíme a necháme 20 minut vypotit. Mezitím všechnu syrovou zeleninu osmažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova. Stejným způsobem osmažíme i vypocený lilek. Osmaženou zeleninu přendáme na papirový ubrousek, necháme okapat přebytečný olej. Z uvařeného vývaru vyndáme kousky kuřete a cibuli, necháme okapat. Vývar přecedíme. Částečně zchladlá kuřecí stehna osmažíme stejnym zpusobem, jako jsme smažili zeleninu, dozlatova. Přendáme na papirový ubrousek a necháme odkapat tuk. Rýži důkladně propláchneme studenou i teplou vodou, dáme do hrnce s vyššim okrajem, přidáme osmaženou zeleninu, cibuli z vývaru, koření, sůl, promicháme a zalijeme kuřecím vývarem (lehce nad úroveň zeleniny a rýže). Dle potřeby dále podléváme vývarem. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže cca 40 minut. Behem vareni asi 2x promichame. Nakonec přidáme osmažená kuřecí stehna. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Poznámka k receptu na Arabské rizoto: Pokud zbyde vývar, mně vždy trochu zbyde, můžeme udělat drůbeží polévku. Nakrájíme uvařený řapíkatý celer a mrkev (z vývaru), přidáme maso z jednoho stehýnka a zvlášť uvařené vlasové nudle.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Arabské rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 28.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Na vývar: 8 ks kuřecích stehen (pouze dolni špalíčky) 1 mrkev 1 větší cibule 3 stroužky česneku kousek řapíkatého celeru petrželová nať 2 lžičky soli celý pepř Na rizoto: 5 mrkví 1 menší květák 1 lilek 3 střední brambory 2,5 hrnku rýže 1 vrchovata lžička koření "7 koření" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari) olej sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na arabské rizoto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Arabské rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Arabské rizoto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|