|
Recept na Anglické fašírky v omáčke – faggots
Recept na Anglické fašírky v omáčke – faggots je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Anglické fašírky v omáčke – faggots budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g prerastany masovy bocik bez kosti (alebo mastna krkovicka) 100g udena oravska slanina 100g bravcova, alebo jahnacia pecienka 100g bravcove alebo jahnacie srdce 1 PL nasekany tymian 12 ks nasekanych salviovych listkov 2 lyzicky cerstvo umlete cierne korenie 1/2 lyzicky sol 1 mensia nasekana cibula trochu prasku z muskatoveho oriesku 50 g struhanka 100 ml plnotucne mlieko 200g platy tukovej blany, alebo velmi velmi tenke, az priesvitne platky slaniny Na omacku 2 cibule 3 lyzice olej orech masla 1 lyzica hnedy cukor 2 lyzice cerveny, alebo balsamikovy ocot 1 kopcovita lyzica hladka muka sol, cervstve mlete korenie 500 ml dobry silny hovadzi vyvar.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Anglické fašírky v omáčke – faggots
Recept na Anglické fašírky v omáčke – faggots: Maso, slaninu a vnutornosti pomelieme. Maslo roztopime a orestujeme na nom do makka cibulu + salviu a tymian. K mletemu masu pridame orestovanu cibulu s bylinkami spolu s vypekom. Maso posypeme solou, korenim, muskatovym orechom, pridame struhanku a vlejeme mlieko. Rukami dokladne dokladne vymiesame maso, az s na nam vsetko krasne spoji do kompaktnej hmoty. Urobime gulky velke ako tenisove lopticky. a obalime ich v kuskoch tukovej blany , alebo tenulinkych platoch slaniny. Na panvici rozohrejeme olej a zo vsetkych stran na nom opecieme gulky, aby sa na nich tuk uzavrel. Prelozime ich do pekaca. Ideme si urobit omacku Vo vypeku po opekani fasirok, roztopime maslo a opecieme na nom do makka nasekanu cibulu. Pridame cukor, premiesame ho a zalejeme octom…nechame restovat, kym sa ocot nevypari….otvorte si okno, lebo to ide strasne do nosa. Pridame hladku muku a dobre ju orestujeme…nenechajte ju pripralit. Vsetko nakoniec zalejeme vyvarom a preslahame. Pridame mlete korenie a ak treba sol. Ja som mala ten ocot velmi nevyrazny, tak som este priliala podla svojej chuti. Touto omackou zalejeme fasirky …mali by byt ponorene do dvoch tretin, ak mate omacky malo dolejte este trochou vyvaru, alebo horucou vodou. Dame piect do vyhriatej rury prikryte alobaloml Pecieme cca hodinu na 180 stupnoch. Po tomto case, dajme dolu alobal a zapekajme nejakych 20 minut. Ja som nepiekla v trube, ale v remoske a nezdalo sa mi zeby som musela zapekat, takze tuto cast som vynechala. Omacka je tmavohneda a vynikajuca.
Poznámka k receptu na Anglické fašírky v omáčke – faggots: Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=558
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Anglické fašírky v omáčke – faggots, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 04.01.2014
- Počet porcí: 12 fasirok
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500g prerastany masovy bocik bez kosti (alebo mastna krkovicka) 100g udena oravska slanina 100g bravcova, alebo jahnacia pecienka 100g bravcove alebo jahnacie srdce 1 PL nasekany tymian 12 ks nasekanych salviovych listkov 2 lyzicky cerstvo umlete cierne korenie 1/2 lyzicky sol 1 mensia nasekana cibula trochu prasku z muskatoveho oriesku 50 g struhanka 100 ml plnotucne mlieko 200g platy tukovej blany, alebo velmi velmi tenke, az priesvitne platky slaniny Na omacku 2 cibule 3 lyzice olej orech masla 1 lyzica hnedy cukor 2 lyzice cerveny, alebo balsamikovy ocot 1 kopcovita lyzica hladka muka sol, cervstve mlete korenie 500 ml dobry silny hovadzi vyvar
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na anglické fašírky v omáčke – faggots,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Anglické fašírky v omáčke – faggots - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Anglické fašírky v omáčke – faggots
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|