|
Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce
Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg hovězího pupku 1 polévková lžíce směsi pepřů tří barev ½ kávové lžičky rychlosti Praganda 4 velké cibule, sůl, pepř, 3 bobkové listy, nové koření, 20 dkg uzené slaniny, 3 vařená vejce, hl. mouka, režná nit.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce
Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce: Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů. Opepřený a osolený plát hovězího pupku smotáme a pevně převážeme režnou nití a potřeme na povrchu směsí plnotučné hořčice a drceného pepře a necháme odležet do druhého dne. Zprudka opečeme v hrnci na kostky nakrájenou slaninu a vložíme na hrubší měsíčky nakrájené cibule. Jakmile je cibule zlatavé barvy tak vložíme maso, aby se zatáhlo. Orestované maso podlijeme masovým vývarem tak, aby bylo do poloviny ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 2-3 hodiny. Kontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou dokud není maso krásně měkké. Dušené maso vyjmeme, odstraníme režnou nit a na plátky. Vývar propasírujeme, čímž nám vznikne absolutně hladká omáčka, do které pro zvýraznění a obohacení chuti nakrájíme na kostičky na tvrdo uvařená vejce. Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a ještě cca 5 minut necháme provařit. Výbornou přílohou jsou nové brambory s cibulkou nebo i houskový knedlík.
Poznámka k receptu na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce: Pro odpůrce Pragandy kteří si ji dostatečně užijí v salámech a jiných uzeninách oznamuji, že není nutná lze nahradit běžnou solí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 19.08.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1kg hovězího pupku 1 polévková lžíce směsi pepřů tří barev ½ kávové lžičky rychlosti Praganda 4 velké cibule, sůl, pepř, 3 bobkové listy, nové koření, 20 dkg uzené slaniny, 3 vařená vejce, hl. mouka, režná nit
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|