|
Recept na Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama
Recept na Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g kuřecích jater, miska čerstvých lišek, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 50 g zauzené slaniny, trochu drceného kmínu, pepř, 1 mladá větvička celerové natě, pažitka, trošku oleje, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama
Recept na Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama: Játra si propláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, lišky pokud jsou větší na menší kousky, slaninu na proužky, česnek na plátky a celerovou nať s pažitkou nakrájíme nadrobno. Na pánev(dělala jsem na grilovací pánvi)si dáme olej spolu se slaninou, na olej dáme cibulku, kterou necháme osmažit do světlehnědé barvy, na ní přidáme játra na proužky, opékáme a stále mícháme. Tak v polovině opékání přisypeme lišky, pepř, kmín, česnek a celerovou nať, opékáme dál, až jsou houby i játra pěkně měkké. Nakonec játra osolíme, můžeme zacáknout trošku vodou a vmícháme pažitku.
Poznámka k receptu na Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama: Lišky i jiné houby mi přivezl náš kamarád, tak jsem polovinu lišek využila na játra, která jsem měla v plánu udělat dneska k obědu. Je to moc dobré a chuť jater a lišek je báječná-manžel játra nijak nemusí, ale na toto si moc a moc pochutnal! Příloha: šťouchané brambory.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 16.09.2012
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 400 g kuřecích jater, miska čerstvých lišek, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 50 g zauzené slaniny, trochu drceného kmínu, pepř, 1 mladá větvička celerové natě, pažitka, trošku oleje, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|