|
Recept na "Dršťková" polévka z kuřecích žaludků
Recept na "Dršťková" polévka z kuřecích žaludků je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě "Dršťková" polévka z kuřecích žaludků budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- kuřecí žaludky 500g - kuřecí krky, kostra apod. (není nutné) - mrkev 1ks - řapíkatý celer 1-2 řapíky - zelená paprika 1ks - cibule 1 střední - slanina či uzený bok 2 plátky - ovesné vločky 2-3 lžíce, rozmixované - česnek dle chuti - bobkový list, kmín, sladká mletá paprika, celý a mletý pepř, majoránka, sůl - zelená nať (libeček, pažitka).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Dršťková" polévka z kuřecích žaludků
Recept na "Dršťková" polévka z kuřecích žaludků: Žaludky uvařit v tlakovém hrnci (1 litr vody, sůl, bobkový list, celý pepř, příp. kosti, krky, odřezky kuřecího i jiného masa)- cca 30 minut. V hrnci na polévku vyškvařit kostičky slaniny, osmažit cibuli, poté mrkev, celer, papriku zelenou, vše nakrájené a v tomto pořadí. V orestované zelenině zamíchat pořádnou lžíci mleté papriky a drcený či celý kmín, potom zalít přecezeným vývarem. Přidat pokrájené žaludky, příp. maso obrané z kostí. Přisypat ovesné vločky, vařit do změknutí mrkve. Nakonec dochutit česnekem, majoránkou, čerstvě mletým pepřem, zelenou natí. Kdo má rád, přiostří si dle svého zvyku (např. feferonkou do základu před zalitím vývarem). Já si přidávám Tabasco přímo do talíře, přítel poslední dobou ostré nějak nemusí mít.
Poznámka k receptu na "Dršťková" polévka z kuřecích žaludků: Podobná polévka už tu je, také mne inspirovalo "Prostřeno", jen jsem ji trochu změnila. Přítel klasickou "dršťkovku" nerad, tuto si občas vyžádá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Dršťková" polévka z kuřecích žaludků, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Alexiss
- Datum vložení: 04.06.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: - kuřecí žaludky 500g - kuřecí krky, kostra apod. (není nutné) - mrkev 1ks - řapíkatý celer 1-2 řapíky - zelená paprika 1ks - cibule 1 střední - slanina či uzený bok 2 plátky - ovesné vločky 2-3 lžíce, rozmixované - česnek dle chuti - bobkový list, kmín, sladká mletá paprika, celý a mletý pepř, majoránka, sůl - zelená nať (libeček, pažitka)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "dršťková" polévka z kuřecích žaludků,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Dršťková" polévka z kuřecích žaludků - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Dršťková" polévka z kuřecích žaludků
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|