|
Recept na DOMÁCÍ PREJT
Recept na DOMÁCÍ PREJT je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě DOMÁCÍ PREJT budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ovarové maso(bůček,hlava,koleno apod).,Důležitou součástí jsou plíce(dudy)-bez plic to jde, ale nejni to pravý prejt.,Pečivo(housky, rohlíky, večka apod).,sádlo., Kousek jater(není třeba moc- bylo by to hořké). KOŘENÍ:Nové koření., sůl., pepř, špetka tymiánu., špetka muškátového oříšku.,majoránka.(vše podle chuti).(někde dávají česnek i zázvor. My zýzvor nedáváme- máme určité tradice).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na DOMÁCÍ PREJT
Recept na DOMÁCÍ PREJT: Dáme veškeré maso vařit v málo vodě - MIMO JATER., Natrháme pečivo a namočíme ho polévkou co se vařilo maso, jako na karbanátky. Přidáme koření semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme . Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech a naklademe v vrstvě prejt. Vršek urovnáme namočenou rukou a ještě poklademe sádlem. Dáme pécti aby byla kůrčička. Je třeba vědět, že vše, krom jater je vařené, tak nepotřebuje prejt moc dlouho.Když je třeba tochu potřeme polévkou v průběhu pečení. Podáváme s brambory - u nás s kočičákem.
Poznámka k receptu na DOMÁCÍ PREJT: Prejt máme tak kvalitní, kolik dáme pečiva. Může se také plnit do střívek(dají se koupit). Ty pak se špejlují a musejí ovařit.Děláme na plech a jíme ho teplý s kočičákem, ale i studený jako sekanou s chlebem a třeba okurkou, nebo s něčím kyselým. Není to drahé, ale dobré a není to moc práce jak by se zdálo.Ještě mimo tohoto pravého se dělá falešný ze zelí a cikánský, ale ten se plní pouze do střívek¨- je dobrý a levný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu DOMÁCÍ PREJT, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 17.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Ovarové maso(bůček,hlava,koleno apod).,Důležitou součástí jsou plíce(dudy)-bez plic to jde, ale nejni to pravý prejt.,Pečivo(housky, rohlíky, večka apod).,sádlo., Kousek jater(není třeba moc- bylo by to hořké). KOŘENÍ:Nové koření., sůl., pepř, špetka tymiánu., špetka muškátového oříšku.,majoránka.(vše podle chuti).(někde dávají česnek i zázvor. My zýzvor nedáváme- máme určité tradice)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domÁcÍ prejt,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na DOMÁCÍ PREJT - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď DOMÁCÍ PREJT
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|