|
Recept na Domácí plněné burgery
Recept na Domácí plněné burgery je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Domácí plněné burgery budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bulky: 3 lžíce teplého mléka 1 hrnek teplé vody 1 balíček instantního droždí (příp. 1/2 kostky čerstvého - rozdrolit, smíchat s cukrem a třít vidličkou tak dlouho, dokud se nedostane do tekutého skupenství) 2 1/2 polévkové lžíce cukru 1 1/2 čajové lžičky soli 1 vejce 2 hrnky celozrnné mouky 1 1/3 - 1/2 hrnku hladké mouky (prvně doporučuji dát méně, pokud se těsto bude lepit, po lžičkách přidávat - já jsem přidávala, ale nevím přesně kolik) 2 1/2 polévkové lžíce másla (rozpustit) + 1 vejce na potření Burgery: cca 800 g mletého vepřového (měla jsem plecko - ale kdo chce hovězí, dá hovězí, kdo kuřecí, dá kuřecí etc.) 1 vejce (dala jsem zbytek, co mi zůstal z potírání housek) 3 stroužky česneku 2 lžíce kremžské hořčice sůl, pepř, majoráka (hodně), drcený kmín, sladká paprika cheddar, váhalová slanina.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí plněné burgery
Recept na Domácí plněné burgery: Dopředu jsem si připravila bulky. Prvně jsem smíchala mléko, vodu, cukr, sůl, droždí a vejce. Pak jsem přisypala mouku a přilila máslo. Nakonec jsem hnětla a přidávala po troškách mouku, pokud se těsto moc lepilo. Ale je dobré přidávat opatrně. Ručně jsem těsto ještě trochu prohnětla (kdo má, použije nějakou vhodnou mašinku), dala jej do mísy, přikryla celofánem a do vypnuté trouby jej dala kynout. Řekla bych, že tak 1 1/2 - 2 hodiny kynulo. Také to pak vypadalo jako "hrnečku dost!". Poté jsem těsto přemístila z mísy na pracovní plochu, trochu jej opět prohnětla, vyválela takový váleček, který jsem rozdělila na 8 kousků. Až v průběhu kynutí a v podstatě pečení jsem přišla na to, že ty menší kousky se také měly dobře prohníst, aby držely takový pěkný naducaný tvar. Ale při jídle jsme přišli na to, že ty placatější se snáze jedly (člověk nepotřeboval mít ústa jako vjezd do garáže). Proto není třeba se bát je po dání na plech trochu připlácnout. Připravené bochánky jsem přikryté dala opět kynout, asi na hodinu, kdy mezitím jsem si rozpálila troubu na 200°C. Před pečením jsem je potřela rozšlehaným vejcem a pekla 15-20 minut. Po vytažení z trouby jsem je přikryla utěrkou - povrch tak hezky změkne - je pořád křupavý, ale zároveň měkoučký, prostě takový, jaký by měl být =). Burgery: Maso jsem si osolila, opepřila, ochutila paprikou, majoránkou, kmínem a nakonec přidala prolisovaný česnek, hořčici a vejce. To jsem pořádně promíchala. Z trochy směsi jsem si na talířku utvořila tenčí kulatou placičku, dala na ni cheddar (buď strouhaný anebo plátky třeba rozkrojené na půlky či čtvrtinky, záleží na velikosti), a kousek slaniny. To jsem připlácla další vrstvou masové směsi, pořádně uplácala a pospojovala, aby sýr při smažení nevytekl (občas stejně vytekl, to udělal schválně :D). Takto připravené burgery jsem dala smažit na rozpálenou pánev s trochou oleje. Smažily se z obou stran, dokud se maso nepropeklo - klidně může chytnout i trochu tmavší barvu. Housky jsem už jen rozpůlila a nechala, ať si je každý pomaže či naplní, čím je libo - hlavně nezapomenout na maso. Jako přílohu jsem měla různé omáčky, majonézy, na kolečka krájenou zeleninu, salát, syrové půlměsíčky červené cibule, i lehce osmahnutou červenou cibuli. Ale zapomněla jsem na okurku, tu jsem měla jen salátovou =).
Poznámka k receptu na Domácí plněné burgery: http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/08/domaci-b...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí plněné burgery, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 13.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Bulky: 3 lžíce teplého mléka 1 hrnek teplé vody 1 balíček instantního droždí (příp. 1/2 kostky čerstvého - rozdrolit, smíchat s cukrem a třít vidličkou tak dlouho, dokud se nedostane do tekutého skupenství) 2 1/2 polévkové lžíce cukru 1 1/2 čajové lžičky soli 1 vejce 2 hrnky celozrnné mouky 1 1/3 - 1/2 hrnku hladké mouky (prvně doporučuji dát méně, pokud se těsto bude lepit, po lžičkách přidávat - já jsem přidávala, ale nevím přesně kolik) 2 1/2 polévkové lžíce másla (rozpustit) + 1 vejce na potření Burgery: cca 800 g mletého vepřového (měla jsem plecko - ale kdo chce hovězí, dá hovězí, kdo kuřecí, dá kuřecí etc.) 1 vejce (dala jsem zbytek, co mi zůstal z potírání housek) 3 stroužky česneku 2 lžíce kremžské hořčice sůl, pepř, majoráka (hodně), drcený kmín, sladká paprika cheddar, váhalová slanina
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí plněné burgery,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí plněné burgery - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí plněné burgery
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|