|
Recept na Domácí paštika s vepřovým masem
Recept na Domácí paštika s vepřovým masem je zařazen v kategorii pomazánky.
K přípravě Domácí paštika s vepřovým masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1200g kuřecích jater 550g vepřové kotlety s kostí (po odpreparování kosti zůstalo cca 350g libového masa) 350g uzeného bůčku nebo anglické slaniny na kostky 2 větší cibule nakrájené na hrubo 6 stroužků česneku 250g smetany na vaření (tlumočím, co mi říkal nápis na Tatra krabičce) 100g másla + kousek na smažení + kousek pak na zalití 0,5-1dcl rumu 2 polévkové lžíce medu 1 polévková lžíce sádla 7 menších snítek čerstvého tymiánu 2 čajové lžičky sušeného rozmarýnu 20 kuliček jalovce rozdrcených v hmoždíři 50g brusinek sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Domácí paštika s vepřovým masem
Recept na Domácí paštika s vepřovým masem: Prvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před vmícháním do paštiky jsem kotletu na hrubo rozmixovala v menším stolním mixérku (food processoru) Odblanila jsem játra (už to prosím nikdy nechci dělat) a trochu pokrájela. Na lžíci sádla jsem osmažila anglickou a až trošku zezlátla, přidala jsem cibuli, prolisovaný česnek, rozmarýn (opět - půjde to do mixéru, takže se to obejde i bez čerstvého a ten můj rozmarýn v květináči není kdovíjaký obr), snítky tymiánu (klidně celé, mixér), rozdrcený jalovec, trochu soli a docela dost pepře. Jakmile cibulka začala sklovatět a bytem se nesla úžasná vůně, přidala jsem játra a ještě to trochu posolila. Játra jsem restovala cca 3 minutky, pak jsem přilila rum a nechala tomu další 2-3minuty. Nakonec jsem to vše zalila smetanou na vaření a nechala to bublat dalších 10minut. Po uvaření jsem paštiku nechala trochu vychladnout, přidala jsem máslo a pořádně ji rozmixovala tyčovým mixérem. Aby paštika byla opravdu jemná, tak jsem ji ještě propasírovala přes síto. Hrubší kousky, které zůstaly jsem ještě jednou vzala tyčovým mixérem. Med, se přiznám, jsem přidala až nakonec, přišlo mi to jako dobrý nápad. A nechci se chlubit, ale byl to dobrý nápad (jej vůbec přidat). Takže jsem jej přidala do paštiky, kterou jsem ještě naposledy promíchala tyčovým mixérem. Ale lze jej přidat už v průběhu vaření, prostě třeba když se tam nalije smetana. Pak jsem vmíchala maso. Do části jsem přidala brusinky a část jsem nechala jen tak. Nakonec už stačí jen zalít trochou rozpuštěného másla. U těch s brusinkami jsem dala ještě nahoru pár brusinek, ať to jde lépe poznat.
Poznámka k receptu na Domácí paštika s vepřovým masem: Paštika je trochu chuťově výraznější. Není to na škodu, jen není tak "smetanová". Pokud byste rádi jemnější, doporučuji ji buď rozmixovat s větším množstvím másla, nebo při vaření přidat více smetany či použít smetanu ke šlehání. Pečivo je vlastní výroby, proto má takové divné tvary :D. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/07/domaci-p...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí paštika s vepřovým masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 17.09.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomazánky
- Suroviny: 1200g kuřecích jater 550g vepřové kotlety s kostí (po odpreparování kosti zůstalo cca 350g libového masa) 350g uzeného bůčku nebo anglické slaniny na kostky 2 větší cibule nakrájené na hrubo 6 stroužků česneku 250g smetany na vaření (tlumočím, co mi říkal nápis na Tatra krabičce) 100g másla + kousek na smažení + kousek pak na zalití 0,5-1dcl rumu 2 polévkové lžíce medu 1 polévková lžíce sádla 7 menších snítek čerstvého tymiánu 2 čajové lžičky sušeného rozmarýnu 20 kuliček jalovce rozdrcených v hmoždíři 50g brusinek sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí paštika s vepřovým masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí paštika s vepřovým masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí paštika s vepřovým masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|