|
Recept na Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Recept na Delikatesa" z několika druhů jater a hub je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Delikatesa" z několika druhů jater a hub budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g kachních jater 150 g krůtích jater 150 g kuřecích jater 500 g směsi hub / portabella, hnědý žampion, shitake / nebo lesních hub, kdo je má doma / 180 g šunky od kosti nebo šunkového salámu 180 g česnekového boku nebo dobře vyuzené slaniny 3 vejce natvrdo uvařená 3- 4 vejce syrová /větší 3 ks, menší vejce 4 ks / 1 a půl paličky českého česneku sádlo koření gyros nebo jiné koření podle každého sušený medvědí česnek + bylinky podle fantazie majoránka 1 pórek chilli paprička 8- 10 rohlíků / nebo toustový chléb podle každého /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Recept na Delikatesa" z několika druhů jater a hub: Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky nebo jiné pečivo pokrájíme na menší kolečka, osolíme, přidáme sádlo, očištěné a pokrájené houby, prolisovaný česnek, syrová vejce, čerstvou majoránku, medvědí česnek a koření. Vše řádně promícháme a hmotu rozdělíme na dvě části. Do jednoho rukávce přidáme ještě sušenou chilli papričku, abychom měli jednu šišku tlačenky pikantnější a druhou méně ostrou. Poté plníme tlačenku do fóliového rukávce na tlačenky, který z obou stran zavážeme provázkem. Rukávce s tlačenkou ponoříme do studené vody, kterou jsme před tím osolili a pomalu vaříme vše asi po dobu 35 minut. Vychladlou tlačenku v rukávu propícháme tam, kde je vzduch, aby se nám pak nedrobila a řádně zatížíme něčím těžkým, tím ji i dobře stlačíme. Na 12-15 hodin vše dáme do lednice. Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.
Poznámka k receptu na Delikatesa" z několika druhů jater a hub: Něco jsem zde také viděla, ale vkládám i svou variantu, která se osvědčila a nerozpadá se vůbec. Když nám zbydou suroviny, uděláme si i omeletku s vejcem / viz obrázek /
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Delikatesa" z několika druhů jater a hub, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 03.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 150 g kachních jater 150 g krůtích jater 150 g kuřecích jater 500 g směsi hub / portabella, hnědý žampion, shitake / nebo lesních hub, kdo je má doma / 180 g šunky od kosti nebo šunkového salámu 180 g česnekového boku nebo dobře vyuzené slaniny 3 vejce natvrdo uvařená 3- 4 vejce syrová /větší 3 ks, menší vejce 4 ks / 1 a půl paličky českého česneku sádlo koření gyros nebo jiné koření podle každého sušený medvědí česnek + bylinky podle fantazie majoránka 1 pórek chilli paprička 8- 10 rohlíků / nebo toustový chléb podle každého /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na delikatesa" z několika druhů jater a hub,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Delikatesa" z několika druhů jater a hub - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Delikatesa" z několika druhů jater a hub
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|