|
Recept na Čokoládové špičky
Recept na Čokoládové špičky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Čokoládové špičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto na placičky: 2 bílky, 120 g medu, 140 g strouhaných ořechů nebo mandlí, 60 g polohrubé mouky, 20 g másla Likérový krém: 100 ml vaječného koňaku, 1 vrchovatá lžička prášku vanilkového pudinku, 50 g másla Čokoládový krém: 1,5 dl smetany 12%, 2 žloutky, 60 g cukru moučka, 1 lžíce polohrubé mouky, 100 g čokolády na vaření, 70 g másla Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého 100 % tuku IVA.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čokoládové špičky
Recept na Čokoládové špičky: Na těsto vyšleháme tuhý sníh a za stálého míchání do něj přiléváme tekutý med a šleháme tak dlouho, až hmota přestane téct. Pak do něj lehce vmícháme ořechy nebo mandle promíchané s moukou a nakapeme vlahé máslo. Sněhovou hmotu dáme do sáčku od mléka s ustřiženým rohem nebo do cukrářského sáčku se zdobičkou bez zářezů a na plech pokrytý papírem tvoříme malé kulaté placičky asi 3 cm velké. Dáme do vyhřáté trouby na 150 °C, ihned zmírníme na 100 °C a pečeme mírně asi 15 min, až kolečka mírně zrůžoví a jdou zvednout z plechu. Mezitím si uvaříme oba krémy. Na likérový svaříme vaječný koňak do kterého rozmíchali trochu pudinku na hustou kaši a dáme vychladit. Pak do něj zamícháme máslo a vyšleháme. Z krému vařením vyprchá dost alkoholu, pokud se nám bude zdát slabý, můžeme ještě koňak přikapat při šlehání. Na čokoládový krém rozmícháme ve smetaně žloutky, cukr a mouku, ohřejeme, pak přidáme nalámanou čokoládu a za stálého šlehání svaříme hustý krém. Za občasného promíchání necháme vychladit, do prochladlého vešleháme máslo. Na upečená kolečka uděláme pusinku z likérového krému a protáhneme jí špičku. Krouživým pohybem naneseme čokoládový krém kolem likérového. Hotové špičky dáme do lednice vychladit (možno i do mrazáku tak na 10 min). Pak si rozpustíme čokoládu s tukem do vyššího hrnku a hotové vychlazené špičky do ní namáčíme.
Poznámka k receptu na Čokoládové špičky: Kdo si chce ušetřit polovinu práce, místo pečení ořechových koleček použije dětské piškoty.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čokoládové špičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 20.07.2009
- Počet porcí: 70
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto na placičky: 2 bílky, 120 g medu, 140 g strouhaných ořechů nebo mandlí, 60 g polohrubé mouky, 20 g másla Likérový krém: 100 ml vaječného koňaku, 1 vrchovatá lžička prášku vanilkového pudinku, 50 g másla Čokoládový krém: 1,5 dl smetany 12%, 2 žloutky, 60 g cukru moučka, 1 lžíce polohrubé mouky, 100 g čokolády na vaření, 70 g másla Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého 100 % tuku IVA
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čokoládové špičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čokoládové špičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čokoládové špičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|