|
Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou
Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250-300 g čočky 1,5 -2 l vody 60 g ztuženého tuku 65 g hladké mouky 4 stroužky česneku majoránka sůl, ocet 300 g uzeniny/jemné párky/ nasekaná nať z jedné lahůdkové cibulky 1 mrkev bazalka nebo libeček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou
Recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou: Čočku propláchneme a minimálně na půl hodiny namočím do studené vody (nebo si ji namočíme na noc, pro lepší stravitelnost) Česnek oloupeme a utřeme se solí. Čočku pak uvaříme do měkka. Dvě lžíce si dáme stranou, ostatní rozmixujeme. Z tuku a mouky si usmažíme světlou jíšku, dolijeme ji vodou podle potřeby, rozmícháme a povaříme. Nakonec přidáme dvě nerozmixované lžíce čočky, utřený česnek a majoránku. Polévku ochutíme octem a dosolíme. Na pánvičce na sucho opečeme pokrájenou uzeninu. Před podáním vložíme do polévky tyto opečené kousky uzeniny a posypeme natí z cibulky. Pokud přece jen chceme polévku lépe barevně vylepšit, přidáme do polévky kousky vařené, nahrubo nastrouhané mrkve a jemně natrhanou čerstvou bazalku nebo čerstvě natrhané voňavé lístečky libečku.
Poznámka k receptu na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou: Kdybyste použili červenou čočku, nemusíte čočku namáčet. Jinak se dá pak čočka i uvařit do zásoby a dát zamrazit. Ještě se ale na foto z polévky kouří, za což se omlouvám......
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 17.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 250-300 g čočky 1,5 -2 l vody 60 g ztuženého tuku 65 g hladké mouky 4 stroužky česneku majoránka sůl, ocet 300 g uzeniny/jemné párky/ nasekaná nať z jedné lahůdkové cibulky 1 mrkev bazalka nebo libeček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čočková polévka s uzeninou, zdobená vařenou mrkvičkou a bazalkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|