|
Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku
Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Chutné závitky v kapustovém kabátku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 listy z velké kapusty 20 dkg vařeného uzeného masa 15 dkg tvrdého sýra-použila jsem Eidam 10 dkg obyčejného špeku 1 větší cibule 4 větší stroužky česneku 2 pl plnotučné hořčice trošku soli a pepře 1 kostka zeleninového bujónu 1a1/2 dl vody vepřová bránice na zabalení závitků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku
Recept na Chutné závitky v kapustovém kabátku: Kapustové listy dáme do hrnce s vařící vodou, 4 minuty povaříme, přendáme do mísy se studenou vodou (zachová se hezká barva listů) a dáme na cezák odkapat. V deci a půl vody rozvaříme kostku bujónu. Oloupanou cibuli si nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky a slaninu na větší kostičky. Uzené maso nakrájíme nadrobno a sýr si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Troubu si zapneme na vyhřátí. Do rendlíku nebo kastrůlku dáme slaninu a necháme ji vyškvařit do hezké zlatavé barvy a ihned ji z vyškvařeného tuku přendáme do misky, aby nezhořkla. Tuk uchováme na později. Sýr, uzené maso a polovinu z nakrájených plátků česneku společně promícháme. Na pracovní ploše si rozprostřeme spařené listy kapusty, paličkou na maso opatrně rozklepeme tvrdé středové části a listy potřeme hořčicí, trochu osolíme a opepříme. Dále poklademe umíchanou směsí, posypeme částí vyškvařené slaniny, zavineme do závitků a ty ještě zavineme do bránice, aby závitky při pečení lépe držely. Na dno zapékací nádoby dáme asi tak polévkovou lžíci tuku z vyškvařené slaniny, nasypeme cibuli a zbylý česnek, můžeme přidat i zbytek vyškvařené slaniny- pár kostiček si ale necháme na ozdobu. Na tuto "podestýlku" poskládáme připravené závitky, vložíme do rozehřáté trouby a bez podlití necháme na plný výkon 10 minut péct. Poté z trouby vytáhneme, závitky otočíme opečeným dospod, podlijeme 1 dl zeleninového vývaru, zakryjeme alobalem, dáme opět do trouby a na 3/4 výkon pečeme 15 minut. Pak troubu ubereme na minimum, otevřeme, odstraníme alobal, dolijeme zbytek vývaru a znova na plný výkon trouby dopečeme ještě 5 minut. Troubu vypneme, nádobu vytáhneme ven, závitky vyjmeme bokem, šťávu přelijeme do kastrolu, čtvrtinu hustého odebereme a zbytek rozmixujeme ponorným (tyčovým)mixérem. Závitky se zbytkem odebrané směsi vložíme nazpět k rozmixované šťávě, prohřejeme a podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší a pokud jsme si nechali pár kostiček vyškvařené slaninky, tak posypeme na ozdobu.
Poznámka k receptu na Chutné závitky v kapustovém kabátku: Potřebovala jsem uvolnit místo v mrazáku a už delší dobu na mě nakukovala uzené žebra. V ledničce bylo kousek sýra, který už také co nejdříve potřeboval likvidaci a manžel koupil nádhernou velkou kapustu, že ty listy doslova volaly o zabalení nějaké takové dobroty. Závitky by určitě držely i bez bránice, ale vždy mám kousek v mrazáku uložený, tak jsem použila. Krásně se do závitků vcucne a na chuti nic neubere. Přidávám zde můj další receptík “co dům(lednička)dal/a“ pokud budete něco podobného chtít zkusit, uvedené gramáže surovin si můžete upravit podle sebe, uzené se může nahradit i nějakou jinou uzeninou. My jsme si opět moc pochutnali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chutné závitky v kapustovém kabátku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 07.11.2011
- Počet porcí: 3-4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 3 listy z velké kapusty 20 dkg vařeného uzeného masa 15 dkg tvrdého sýra-použila jsem Eidam 10 dkg obyčejného špeku 1 větší cibule 4 větší stroužky česneku 2 pl plnotučné hořčice trošku soli a pepře 1 kostka zeleninového bujónu 1a1/2 dl vody vepřová bránice na zabalení závitků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chutné závitky v kapustovém kabátku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chutné závitky v kapustovém kabátku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chutné závitky v kapustovém kabátku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|