|
Recept na Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé
Recept na Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 180 g sušenek Spekulatius/Lotus 50 g másla Náplň: 600 g sýra Philadelphia/Buko 140 g cukru krupice 3 celá velká vejce 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy nastrouhaná kůra z 1 pomeranče 3 kapky pomerančového oleje (nemusí být) 2 velké lžíce zakysané smetany 10 g hladké mouky Želé: 1,5-2 dcl svařeného vína (slazeného) 3 plátky želatiny (Dr. Oetker).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé
Recept na Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé: 1. Sušenky rozdrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Na dno formy (vyložené peč. papírem) udusat směs dnem skleničky. Zapéct na 180°C 10 min. 2. Vařečkou nebo kvedlačkou smíchat (ne šlehat! aby se nevytvořily bubliny) sýr s cukrem, pak postupně přidávat vejce, pomerančovou šťávu, kůru, zakysanku a mouku. Náplň nalít na korpus a péct v troubě těsně nad plechem s horkou vodou (=zjednodušená varianta vodní lázně) 15 min na 180°C, pak ještě hodinu na 120°C. 3. Před koncem pečení namočit plátky želatiny do ledové vody (na 10 min), pak zahřát víno (nevařit!), sundat z ohně, vmíchat vymačkanou želatinu (okamžitě se rozpustí) a horké, velmi tekuté želé nalít na horký, právě vytažený cheesecake. Nechat zchladnout při pokojové teplotě, pak ideálně přes noc (a den) do lednice. Krájet horkým suchým nožem.
Poznámka k receptu na Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé: http://www.luciedvorakova.blogspot.cz/ (má oblíbená...) FOTKY jsou tentokrát příšerné, ale co už teď... Pekla jsem na akci a ve chvíli podávání už bylo nějaké to víno i ve mně a nejen v želé... Takže pokud budete mít kdokoli lepší fotky, sem s nimi!! Dobrota je to luxusní a želé navrch efektní ;-) ... o týden později 2. pečení: vína jsem dala tentokrát 2,5 dcl (tedy víc) a bylo doma jen Chianti, takže to není průhledné, ale silnější vrstva je lepší! 3 plátky želatiny stačily. A HLAVNĚ! Zkusila jsem sýr z Lidlu, za asi poloviční cenu co Phladelphia a je to skvělý, dokonce se to líp krájí!!! Přesný název dodám!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kanyla (Kamila)
- Datum vložení: 28.12.2012
- Počet porcí: dortová forma (23cm)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Korpus: 180 g sušenek Spekulatius/Lotus 50 g másla Náplň: 600 g sýra Philadelphia/Buko 140 g cukru krupice 3 celá velká vejce 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy nastrouhaná kůra z 1 pomeranče 3 kapky pomerančového oleje (nemusí být) 2 velké lžíce zakysané smetany 10 g hladké mouky Želé: 1,5-2 dcl svařeného vína (slazeného) 3 plátky želatiny (Dr. Oetker)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|