|
Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem
Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
červené zelí hlávkové 2,50 kg anglická slanina 150 gr jablka cca 125 gr 2 ks šalotka 150 gr červené víno, já dal portugal 0.25l ocet 250 ml cukr 150 gr sůl podle potřeby bobkový list cca 3-4 ks.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem
Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem: Zelí nakrájíme jak je doma zvykem, osolíme a promačkáme. Dáme do mísy a necháme asi dvacet minut stát. Mezitím nakrájíme šalotku a anglickou slaninu. Tu dáme na kastrol a vyškvaříme. Přidáme šalotku, opečeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem a vaříme na mírném ohni cca 15 minut, Až se ocet odvaří, přidáme víno a uděláme to samé. Nezapomínat na míchání. Přidáme zelí, vložíme bob. listy, zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Kdo nemá odvahu, přilije cca 2 dl vody. Přidáme ještě oloupaná, jader zbavená a na plátky nakrájená jablka. Za občasného míchání dusíme hodinku, raději déle, až je toho zelí polovina původního množství. Ochutnáme, přisolíme, dáme cukr nebo malinko octa. podle chuti. Znalci přilijí červeného a nechají ještě povařit.
Poznámka k receptu na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem: Zelí by mělo být na první chuť nakyslé a v pozadí sladké, ale celkově chuťově vyvážené. Jednou jsem toto zelí ochutnal a už jiné nedělám. Ke konfitované kachně jsem ho vařil celou letní sezonu k tomu bramborové noky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 10.12.2014
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: červené zelí hlávkové 2,50 kg anglická slanina 150 gr jablka cca 125 gr 2 ks šalotka 150 gr červené víno, já dal portugal 0.25l ocet 250 ml cukr 150 gr sůl podle potřeby bobkový list cca 3-4 ks
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|