RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem, recepty Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem, Červené, zelí, se, slaninou, jablky, odvařovaným, octem


Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem

Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
červené zelí hlávkové 2,50 kg anglická slanina 150 gr jablka cca 125 gr 2 ks šalotka 150 gr červené víno, já dal portugal 0.25l ocet 250 ml cukr 150 gr sůl podle potřeby bobkový list cca 3-4 ks.

Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem
Zvětšit obrázek

Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem

Recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem:
Zelí nakrájíme jak je doma zvykem, osolíme a promačkáme. Dáme do mísy a necháme asi dvacet minut stát. Mezitím nakrájíme šalotku a anglickou slaninu. Tu dáme na kastrol a vyškvaříme. Přidáme šalotku, opečeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem a vaříme na mírném ohni cca 15 minut, Až se ocet odvaří, přidáme víno a uděláme to samé. Nezapomínat na míchání. Přidáme zelí, vložíme bob. listy, zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Kdo nemá odvahu, přilije cca 2 dl vody. Přidáme ještě oloupaná, jader zbavená a na plátky nakrájená jablka. Za občasného míchání dusíme hodinku, raději déle, až je toho zelí polovina původního množství. Ochutnáme, přisolíme, dáme cukr nebo malinko octa. podle chuti. Znalci přilijí červeného a nechají ještě povařit.

Poznámka k receptu na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem:
Zelí by mělo být na první chuť nakyslé a v pozadí sladké, ale celkově chuťově vyvážené. Jednou jsem toto zelí ochutnal a už jiné nedělám. Ke konfitované kachně jsem ho vařil celou letní sezonu k tomu bramborové noky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
  • Datum vložení: 10.12.2014
  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: červené zelí hlávkové 2,50 kg anglická slanina 150 gr jablka cca 125 gr 2 ks šalotka 150 gr červené víno, já dal portugal 0.25l ocet 250 ml cukr 150 gr sůl podle potřeby bobkový list cca 3-4 ks
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist