|
Recept na Čertovský guláš doktora Solferna
Recept na Čertovský guláš doktora Solferna je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Čertovský guláš doktora Solferna budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g hovězí kližky, 1 pikantní klobása, 3 cibule, 2 dl červeného vína, 3 rajčata, 2 červené a 2 zelené papriky, mletá paprika, sádlo, worčestr, sůl, pepř, vývar, 1-2 feferonky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Čertovský guláš doktora Solferna
Recept na Čertovský guláš doktora Solferna: Na sádle zpěním cibuli, přidám osolené a opepřené maso. Zlehka opeču, přiklopím a dusím, dokud se šťáva z cibule a masa nevydusí na tuk. Zapráším mletou paprikou. Přidám worčestr a rajčata (pokud použiji rajčata z konzervy, je nutné guláš osladit jednou či dvěma lžičkami cukru). Následují nakrájené papriky a feferonky (jedna feferonka ochutí guláš velmi decentně a neohrozí nikoho, dvě dodají jídlu lehce ostrou chuť, tři papričky doporučuji pouze dřevorubcům a horníkům a více papriček pak všem hubám plechovým) Poté vložím na kolečka nakrájenou klobásu (zde doporučuji klobásu dobře prouzenou, neboť guláši dodá kouřovou vůni pekla). Podliji červeným vínem a dusím, dokud maso nezměkne (asi 90 minut). Guláš samozřejmě hlídám a podlévám vývarem. Podávám s knedlíkem těstovinami či chlebem.
Poznámka k receptu na Čertovský guláš doktora Solferna: Tento guláš si velice oblíbil doktor Solfernus, který jakožto právní zástupce Pekla, musel mít jazyk jako břitvu. Proto si před každým soudním jednáním s hříšnou duší dával tuto specialitu. Samozřejmě, že feferonek v tomto guláši bylo tolik, že pro obyčejného smrtelníka byla tato dávka nebezpečná. Jen jednou si dovolil pozřít tento pokrm lakomý a hltavý kulak Nedožerov. Co to s ním provedlo, není známo, ale po celém Pekle byla od té doby tato hříšná duše známá pod přezdívkou Pšoukající plamenomet. (c) Evosheek
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Čertovský guláš doktora Solferna, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 29.01.2013
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 750 g hovězí kližky, 1 pikantní klobása, 3 cibule, 2 dl červeného vína, 3 rajčata, 2 červené a 2 zelené papriky, mletá paprika, sádlo, worčestr, sůl, pepř, vývar, 1-2 feferonky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Čertovský guláš doktora solferna,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Čertovský guláš doktora Solferna - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Čertovský guláš doktora Solferna
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|