|
Recept na Černá polévka
Recept na Černá polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Černá polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g hovězího masa na polévku, 200 g uzeného boku, 400 g kuřecího skeletu, 200 g růžičkové kapusty, 300 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 250 g celeru, 100 g cibule, 100 g másla, 100 g slaniny, 150 g cukru, sůl, muškátový květ Osmažená houska nakrájená na kostičky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Černá polévka
Recept na Černá polévka: Z masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca 45 minut. Měkkou zeleninu propasírujeme a vrátíme do vývaru. Dvě třetiny cukru necháme zkaramelizovat, přidáme zbytek a vložíme do polévky. Krátce provaříme a na závěr dosolíme a okořeníme muškátovým květem. Polévka se podává s osmaženou houskou.
Poznámka k receptu na Černá polévka: Recept je ze starých českých specialit. Tato polévka se podávala maminkám v šestinedělí a pro naše předky byla zdrojem síly a měla odhánět zlé mocnosti (píše se :-) ) Polévka má zajímavou, ale výbornou chuť a já se k ní budu ráda vracet. *
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Černá polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: majda1512
- Datum vložení: 14.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 800 g hovězího masa na polévku, 200 g uzeného boku, 400 g kuřecího skeletu, 200 g růžičkové kapusty, 300 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 250 g celeru, 100 g cibule, 100 g másla, 100 g slaniny, 150 g cukru, sůl, muškátový květ Osmažená houska nakrájená na kostičky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Černá polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Černá polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Černá polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|