|
Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie
Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Cassoulet - specialita jižní Francie budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g bílých fazolí, 150 g dobré klobásy, 150 g vepřového, kuřecího, nebo husího pečeného masa, 100 g uzeného bůčku, 200 g mrkve krájené, 3 lžíce husího sádla, 2 lžíce strouhanky, 2 rajčata, 2 cibule se 6 hřebíčky, 4 stroužky česneku, bobkový list, 1 bouquet garni, petrželka, mletý pepř, vývar, sůl, černý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie
Recept na Cassoulet - specialita jižní Francie: Dvě tři hodiny před přípravou namočíme fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme česnek, bylinky a uvaříme je téměř doměkka. Uzený bůček, klobásu, kuřecí maso a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme péci. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, pokrájíme na kousky, stroužek česneku rozetřeme a vše podusíme v pánvi na dvou lžících tuku. Přidáme nakrájenou mrkev. Zalijeme vývarem a dusíme půl hodiny. Do pekáčku vymaštěného sádlem (olejem) urovnáme ve vrstvách fazole a masovou směs, pokapeme je vývarem, osolíme, opepříme, posypeme strouhankou a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny, až je opečená dozlatova. Pomalým vařením a pečením se bílé fazole, maso, koření a chutná klobása promění v lahodný pokrm. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Cassoulet - specialita jižní Francie: Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie , které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole . Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc. Zejména města Toulouse, Carcassonne , a Castelnaudary.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Cassoulet - specialita jižní Francie, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 05.05.2013
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 300 g bílých fazolí, 150 g dobré klobásy, 150 g vepřového, kuřecího, nebo husího pečeného masa, 100 g uzeného bůčku, 200 g mrkve krájené, 3 lžíce husího sádla, 2 lžíce strouhanky, 2 rajčata, 2 cibule se 6 hřebíčky, 4 stroužky česneku, bobkový list, 1 bouquet garni, petrželka, mletý pepř, vývar, sůl, černý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na cassoulet - specialita jižní francie,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Cassoulet - specialita jižní Francie - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Cassoulet - specialita jižní Francie
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|