|
Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině
Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Býčí žlázy dušené v zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
650 g býčích žláz/3 ks v balení 100 g obyčejného zauzeného špeku 7 ks lahůdkové cibulky/ celý svazek 1 bílá paprika 1 rajče 2 prolisované stroužky česneku ½ kl drceného kmínu na špičku nože mletý pepř 1-2 kostky šťávy k vepřovému masu nasekané zelené bylinky na závěr/libeček,petrželka,pažitka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině
Recept na Býčí žlázy dušené v zelenině: Očištěné žlázy rozřízneme na poloviny a ty ještě překrájíme na širší půlměsíčky. Špek nakrájíme na větší kostičky, cibulku oddělíme od zelené natě, kterou nakrájíme nadrobno a odložíme stranou. Bílé části cibulky nakrájíme na půlměsíčky a dáme společně se špekem do rozehřátého kastrolu, nebo větší hlubší pánve na 4minuty orestovat. Papriku zabavenou jádýrek překrojíme na polovinu a ještě na tenší proužky. Žlázy společně s paprikou vložíme na zezlátlou slaninu s cibulkou, zasypeme kmínem, mírně opepříme a pod pokličkou dusíme bez podlití(žlázy pustí dostatečné množství tekutiny)na mírném plameni 15minut. Mezitím si nakrojíme do kříže rajče, spaříme jej vařící vodou, sloupneme slupku a rajče nakrájíme na drobné kostičky. Vkastrůlku si ve vařící vodě rozpustíme dle návodu 1-2 kostky šťávy(záleží, kolik výsledného množství šťávy budeme v závěru chtít). Po 15minutách dušení ke žlázám přidáme rajče, odložené nakrájené nati cibulky, přichystanou šťávu a česnek. Vše promícháme a pod poklicí ještě 8minut provaříme.Dochutíme zelenými bylinkami a můžeme podávat například s rýží, hodí se i těstoviny, nebo jen pečivo.
Poznámka k receptu na Býčí žlázy dušené v zelenině: Šťávu k vepřovému masu lze také nahradit rozmícháním 1-2 pl hladké mouky+mleté papriky ve 200ml studené vody.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Býčí žlázy dušené v zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 31.08.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 650 g býčích žláz/3 ks v balení 100 g obyčejného zauzeného špeku 7 ks lahůdkové cibulky/ celý svazek 1 bílá paprika 1 rajče 2 prolisované stroužky česneku ½ kl drceného kmínu na špičku nože mletý pepř 1-2 kostky šťávy k vepřovému masu nasekané zelené bylinky na závěr/libeček,petrželka,pažitka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na býčí žlázy dušené v zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Býčí žlázy dušené v zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Býčí žlázy dušené v zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|