|
Recept na Buši pomazánka z makrely
Recept na Buši pomazánka z makrely je zařazen v kategorii pomazánky.
K přípravě Buši pomazánka z makrely budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
POMAZÁNKA: 1 ks uzené makrely, 1 ks střední cibule, 3 - 4 ks znojemské okurky, 1 polévková lžíce žluté (naší) hořčice, 1 tavený sýr (100 g - já používám z Lidlu), 1-2 lžíce Majolky® (tatarky), sůl, pepř. CHLEBÍČKY: 1 veka, náhražka másla (Petra a pod.), natvrdo vařené/á vejce , rajče /ta, znoj. okurka /ky, //může být, čerstvá okurka, tvrdý sýr, petrželka, pažitka, atd//.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Buši pomazánka z makrely
Recept na Buši pomazánka z makrely: Největší práci dá obrat maso z ryby tak, aby jsme nenechali kostičky. Vyžaduje to nechvátat a pečlivost. 1,/Obereme rybu a rodělíme na menší kousky. POZOR. Nečvachtat na bláto. Pracujeme s vidličkou. 2,/Přidáme PL plnotučné hořčice, 3,/Přidáme najemno nakrájenou cibuli (nestrouhat-zhořkne). 4,/Nastrouháme nahrubo okurky a vše opatrně promícháme. 5,/Vmícháme Majolku® (tatarku). 6,/ Vmícháme tavený sýr a podle potřeby dosolíme, opepříme. Kdo chce může dát i chilli. NECHÁME alespoň 2 hod. odpočinout. CHLEBÍČKY: Každý plátek večky VELICE jemně potřu náhr. máslem.(dělám proto, aby případná vlhkost nerozmáčela večku. Je to nechutné, zvláště, když děláme ráno na večer). 1,/Naneseme vidličkou vrstvičku pomazánky. Nehňácáme a neuhlazujeme. 2,/ Zdobíme jak jsme zvyklí.
Poznámka k receptu na Buši pomazánka z makrely: Já zdobím kudrnkou a vylepšuji vzhled i chuť nastrouhaným parmazánem. Není třeba moc. Opravu to zvedne vzhled a chuť. Koupil jsem před vánocemi 150 g v Makru a mám ho doposud. Dá se dát i salám, ale chuť ryby chuť salámu udolá. Zbytečné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Buši pomazánka z makrely, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 30.05.2010
- Počet porcí: cca 50 - dle velikosti makrely
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomazánky
- Suroviny: POMAZÁNKA: 1 ks uzené makrely, 1 ks střední cibule, 3 - 4 ks znojemské okurky, 1 polévková lžíce žluté (naší) hořčice, 1 tavený sýr (100 g - já používám z Lidlu), 1-2 lžíce Majolky® (tatarky), sůl, pepř. CHLEBÍČKY: 1 veka, náhražka másla (Petra a pod.), natvrdo vařené/á vejce , rajče /ta, znoj. okurka /ky, //může být, čerstvá okurka, tvrdý sýr, petrželka, pažitka, atd//
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na buši pomazánka z makrely,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Buši pomazánka z makrely - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Buši pomazánka z makrely
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|