|
Recept na Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel
Recept na Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězí kližky 250 g uzeného bůčku (výborný je na těchto stránkách hojně diskutovaný německý špek, který koupíte v Lidlu již nakrájený) klobása (třeba ostravská) 1 kg cibule (dávám sotva polovinu) červené víno plné chuti, může být polosuché 1 šlehačka 1 střední syrová brambora 1 větší mrkev kousek celeru a petržele 1 lžička hladké mouky 1 lžička kečupu 1 plná polévková lžíce rybízového džemu paprika - sladká i pálivá (pálivá paprička) drcený pepř jalovec majoránka strouhaná citronová kůra.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel
Recept na Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel: Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž opečeme kostky masa. Podlijeme červeným vínem (v žádném případě ne vodou) a pomalu dusíme do změknutí masa. 10 minut před koncem přihodíme 1 nakrájenou chlebovou kůrku, nastrouhanou bramboru, na kolečka nakrájenou klobásu a zahustíme lžičkou mouky. Mezitím si připravíme směs na ochucení: na oleji podusíme nadrobno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po změknutí přidáme hodně sladké papriky a případně také drcenou papričku, drcený pepř a jalovec, majoránku, rybízový džem, kečup a nastrouhanou citronovou kůru. Ještě chvíli smažíme, poté vhodíme k masu a prudce 2 minuty povaříme. Necháme vychladnout do druhého dne. Pak přimícháme ušlehanou šlehačku a ohřejeme. Nevaříme v papiňáku!! Hezky pozvolna dusíme v kastrólu se silnějším dnem.
Poznámka k receptu na Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel: Vypadá to jako guláš pejska a kočičky. Výsledek, náležitě rozležený i více dní - je třeba počkat, až se chuti prolnou - je ovšem famózní. Jako příloha stačí dobrý chléb a samozřejmě sklenka vína, nejlépe červeného. Tento guláš prý vařil Václav Havel jako prezident svým hostům při oslavě kulatých narozenin.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dajda
- Datum vložení: 09.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězí kližky 250 g uzeného bůčku (výborný je na těchto stránkách hojně diskutovaný německý špek, který koupíte v Lidlu již nakrájený) klobása (třeba ostravská) 1 kg cibule (dávám sotva polovinu) červené víno plné chuti, může být polosuché 1 šlehačka 1 střední syrová brambora 1 větší mrkev kousek celeru a petržele 1 lžička hladké mouky 1 lžička kečupu 1 plná polévková lžíce rybízového džemu paprika - sladká i pálivá (pálivá paprička) drcený pepř jalovec majoránka strouhaná citronová kůra
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na burgundský guláš, jak ho vařil václav havel,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|