RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Budvar játra

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Budvar játra, recepty Budvar játra, Budvar, játra


Recept na Budvar játra

Recept na Budvar játra je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Budvar játra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g kuřecích jater (mohou být krůtí nebo hogo fogo kachní-husí, ale je to zbytečně drahé) NE !!vepřová NE !! hovězí. 100-150 g anglické slaniny, 6 stroužků česneku, 1 velká nebo dvě střední cibule, 2 větší rajčata nebo přiměřené množství sherry rajčátek, 2 opravdu plné lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, plná lžíce sádla, 1-1,5 dcl piva..

Budvar játra
Zvětšit obrázek

Recept na Budvar játra

Recept na Budvar játra:
1,/ Drůbeží játra rozmrazíme a omyjeme. /dobře prohlédneme, zda v nich nebyla zapomenuta žluč(již se mi to stalo)/,Případně odstraníme blanky atd. a nakrájíme na kusy asi tak o velikosti dvou lžic. 2,/ Na sádle si trochu orestujeme nakrájenou anglickou slaninu asi tak 2 min. a přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. 3,/ Když cibulka sklovatí, dáme játra a restujeme než jsou skoro hotová. Trvá to chviličku. Přidáme sojovku a na kusy nakrájená oloupaná rajčata. My neloupeme. Nám to nevadí. 4,/ Dodusíme, než se nám téměř rajčata rozvaří/mohou tam zůstat i kousky/. Přilejeme pivo, podle toho, kolik chceme mít šťávičky. POZOR - není to GULÁŠ !!! 5,/ Dochutíme solí, pepřem , případně chilli.

Poznámka k receptu na Budvar játra:
Pivo lze použít jakékoliv /světlé, tmavé, ležák, výčepní/ u nás název jen podle Budějovic, i když dáme pivo, jaké zrovna je. Nesmí to být omáčka, ale jen šťávička, aby se to lépe polklo. HI HI. Je to rychlé a opravdu dobré.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Budvar játra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
  • Datum vložení: 10.05.2010
  • Počet porcí: 2 velké, více normálních.
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 500 g kuřecích jater (mohou být krůtí nebo hogo fogo kachní-husí, ale je to zbytečně drahé) NE !!vepřová NE !! hovězí. 100-150 g anglické slaniny, 6 stroužků česneku, 1 velká nebo dvě střední cibule, 2 větší rajčata nebo přiměřené množství sherry rajčátek, 2 opravdu plné lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, plná lžíce sádla, 1-1,5 dcl piva.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na budvar játra, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Budvar játra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Budvar játra

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist