|
Recept na Budvar játra
Recept na Budvar játra je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Budvar játra budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kuřecích jater (mohou být krůtí nebo hogo fogo kachní-husí, ale je to zbytečně drahé) NE !!vepřová NE !! hovězí. 100-150 g anglické slaniny, 6 stroužků česneku, 1 velká nebo dvě střední cibule, 2 větší rajčata nebo přiměřené množství sherry rajčátek, 2 opravdu plné lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, plná lžíce sádla, 1-1,5 dcl piva..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Budvar játra
Recept na Budvar játra: 1,/ Drůbeží játra rozmrazíme a omyjeme. /dobře prohlédneme, zda v nich nebyla zapomenuta žluč(již se mi to stalo)/,Případně odstraníme blanky atd. a nakrájíme na kusy asi tak o velikosti dvou lžic. 2,/ Na sádle si trochu orestujeme nakrájenou anglickou slaninu asi tak 2 min. a přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. 3,/ Když cibulka sklovatí, dáme játra a restujeme než jsou skoro hotová. Trvá to chviličku. Přidáme sojovku a na kusy nakrájená oloupaná rajčata. My neloupeme. Nám to nevadí. 4,/ Dodusíme, než se nám téměř rajčata rozvaří/mohou tam zůstat i kousky/. Přilejeme pivo, podle toho, kolik chceme mít šťávičky. POZOR - není to GULÁŠ !!! 5,/ Dochutíme solí, pepřem , případně chilli.
Poznámka k receptu na Budvar játra: Pivo lze použít jakékoliv /světlé, tmavé, ležák, výčepní/ u nás název jen podle Budějovic, i když dáme pivo, jaké zrovna je. Nesmí to být omáčka, ale jen šťávička, aby se to lépe polklo. HI HI. Je to rychlé a opravdu dobré.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Budvar játra, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 10.05.2010
- Počet porcí: 2 velké, více normálních.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500 g kuřecích jater (mohou být krůtí nebo hogo fogo kachní-husí, ale je to zbytečně drahé) NE !!vepřová NE !! hovězí. 100-150 g anglické slaniny, 6 stroužků česneku, 1 velká nebo dvě střední cibule, 2 větší rajčata nebo přiměřené množství sherry rajčátek, 2 opravdu plné lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, plná lžíce sádla, 1-1,5 dcl piva.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na budvar játra,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Budvar játra - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Budvar játra
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|