|
Recept na Bůčková roláda plněná hovězím masem
Recept na Bůčková roláda plněná hovězím masem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bůčková roláda plněná hovězím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 plát bůčku ze žeber (1kg) ¾ kg mletého hovězího masa 4 plátky šunky 1 delší klobása – dle chuti a nabídky 2 mrkve, sůl, pepř, drcený kmín rychlosůl PRAGANDA režná nit.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůčková roláda plněná hovězím masem
Recept na Bůčková roláda plněná hovězím masem: Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, osolíme rychlosolí PRAGANDA a potřeme směsí mletého hovězího masa ve stejně vysoké vrstvě. Je vhodné si namáčet ruce do vody – maso se nám nelepí na ruce a jde lépe uhladit do požadované vrstvy. Na rozprostřené mleté hovězí v jedné polovině položíme námi zvolenou klobásu a na další polovinu rozprostřeme plátky šunky. Takto naplněný plát pevně smotáme a zatáhneme. Výslednou roládu převážeme režnou nití a její povrch potřeme směsí rychlosti PRAGANDA (pro hezkou barvu) a dále pepřem a v hmoždíři rozdrceným kmínem. Takto připravenou roládu dáme uležet do chladu nejlépe do druhého dne. Pečeme na plechu lehce podlité vodou a obložené 4 půlkami větší mrkve cca 2,5 hodiny na střední teplotu přiklopené nebo pod alobalem. Z výpeku uděláme omáčku a nastavíme její množství hovězím vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Podáváme s rýží, šťouchaným bramborem. Náplň: Hovězí mleté maso smícháme s trochou rychlosti PRAGANDA, 2 celá vejce, pepř a 1 dcl studené vody. Směs vymícháme do lepivé a homogenní hmoty a uložíme na 3 hodiny do chladu.
Poznámka k receptu na Bůčková roláda plněná hovězím masem: Náplň z mletého hovězího masa bez dalšího extra přidaného koření překvapila svoji lahodnou chutí a jelikož do sebe nabrala tuk z vepřového nebyla suchá a opravdu velmi dobrá. Zkuste a pak se ozvěte. V průběhu vaření ani pečení nebyla použita u nás tolik oblíbená cibule!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčková roláda plněná hovězím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 27.04.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 plát bůčku ze žeber (1kg) ¾ kg mletého hovězího masa 4 plátky šunky 1 delší klobása – dle chuti a nabídky 2 mrkve, sůl, pepř, drcený kmín rychlosůl PRAGANDA režná nit
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčková roláda plněná hovězím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčková roláda plněná hovězím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčková roláda plněná hovězím masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|