|
Recept na Bůčková kapsa
Recept na Bůčková kapsa je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bůčková kapsa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2kg bůčku bez kosti, 15dkg zauzené kuřecí lázeňské šunky, 15 dkg měkkého salámu, 10 plátků anglické a 15 plátků gazdovské slaniny, česnek, cibule, sůl, kmín celý i drcený, mletý pepř, majoránka, vajíčko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůčková kapsa
Recept na Bůčková kapsa: Plát bůčku zredukujeme cca o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, promícháme a dáme do ledničky. Oloupaný a prolisovaný česnek rozetřeme se solí a vzniklou směs vetřeme do plátu bůčku a uložíme do lednice na 24 hodin k prozrání. Naložené ořezy najemno pomeleme, přidáme vajíčko a promícháme. Lázeňskou šunku a měkký salám nakrájíme na 1cm kostičky a důkladně promícháme s masovou směsí. V plátu bůčku vytvoříme kapsu, kterou naplníme mletou směsí a sepneme jehlami. Pekáč vyložíme slaninou, přidáme na céčka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Kapsu do pekáče položíme kůží dolů, mírně podlejeme a vložíme do rozpálené trouby. Po hodině pečení kapsu otočíme, kůži nařízneme a za občasného polévání a podlévání pečeme ještě cca 1,5 hodiny.
Poznámka k receptu na Bůčková kapsa: Jako přílohu jsem chtěl připravit hlávkové zelí, jenže v příborském Penny (naší jedničce???) zelí nebylo, tak jsem koupil kapustu. Standardně, co v Penny mají, jsou dlouhé fronty u pokladen. Jako přílohy se nabízí různé kombinace. Dnes s vařeným bramborem a dušenou kapustou. Tuto kapsu lze použít i ve studené kuchyni.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčková kapsa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 22.12.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2kg bůčku bez kosti, 15dkg zauzené kuřecí lázeňské šunky, 15 dkg měkkého salámu, 10 plátků anglické a 15 plátků gazdovské slaniny, česnek, cibule, sůl, kmín celý i drcený, mletý pepř, majoránka, vajíčko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčková kapsa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčková kapsa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčková kapsa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|