|
Recept na Bůček plněný,v marinádě pečený
Recept na Bůček plněný,v marinádě pečený je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bůček plněný,v marinádě pečený budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g libovějšího vepřového bůčku bez kosti na marinádu budeme potřebovat 150 ml piva 2 vrchovaté lžíce tmavého třtinového cukru 4 lžíce Worcesteru 1 lžíce sušeného česneku ¼ lžičky mletého pepře 1 lžíce oleje na nádivku budeme potřebovat 300 g mletého masa/použila jsem krůtí 150 g Debrecínského špeku 1 lžíce oleje 1 větší cibule 3 větší stroužky prolisovaného česneku 2 lžíce koření Dekora 3 párky/použila jsem drůbeží se sýrem 1 vejce sůl,mletý pepř k pečení masa budeme potřebovat 1 lžíci oleje,nebo sádla 1 cibuli 4 stroužky česneku vodu na podlévání nit na zašití kapsy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůček plněný,v marinádě pečený
Recept na Bůček plněný,v marinádě pečený: V hlubším kastrůlku necháme za stálého míchání rozpustit třtinový cukr. Na chvíli odstavíme z přímého plamene. Poté přidáme pivo, worcester, sušený česnek a pepř a necháme projít varem. Odstavíme bokem, přidáme olej a necháme vychladit. Do opláchnutého a osušeného bůčku ostrým delším nožem vytvoříme otvor pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a takto připravené maso ponoříme do chladné marinády. Dáme alespoň na 12hodin do lednice marinovat. U přípravy nádivky postupujeme následovně. Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na lžíci tuku osmahneme do zlatavé barvy. Po zchladnutí přidáme společně s ostatními surovinami k mletému masu a nejlépe rukou důkladně promícháme. Náplň si také můžeme přichystat v předstihu a nechat uležet. Marinovaný bůček zlehka osušíme a vetřeme trochu soli. Poté naplníme nádivkou,vsuneme párky a kapsu zašijeme. V kastrolu, který je vhodný i do trouby, na tuku orestujeme nakrájenou cibuli společně s česnekem. Vložíme bůček a za všech stran ho necháme zatáhnout. Bůček otočíme nařezanou kůží dospod, podlijeme zbytkem marinády, přidáme 50ml horké vody a přiklopíme poklicí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na poloviční výkon(mám plynovou)80minut. Kastrol vytáhneme z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a seškrábeme do šťávy výpečky z okraje kastrolu. Opět vložíme do trouby a pečeme 40minut. 20minut před koncem odstraníme poklici a za občasného přelévání šťávou dopékáme na barvu. Po vytažení z trouby odstraníme nitě, bůček nařežeme na porce a podáváme, jako hlavní chod například s bramborem. Hodí se i po studenu s pečivem a okurkem. Může se stát, že nám zbude trochu náplně. Tu můžeme malinko zahustit dětskou krupičkou, vytvoříme knedlíčky a zavaříme do vývaru.
Poznámka k receptu na Bůček plněný,v marinádě pečený: Pro informaci přidávám odkaz na koření Dekorahttp://www.rojikovokoreni.cz/dekora/p15
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůček plněný,v marinádě pečený, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 18.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800 g libovějšího vepřového bůčku bez kosti na marinádu budeme potřebovat 150 ml piva 2 vrchovaté lžíce tmavého třtinového cukru 4 lžíce Worcesteru 1 lžíce sušeného česneku ¼ lžičky mletého pepře 1 lžíce oleje na nádivku budeme potřebovat 300 g mletého masa/použila jsem krůtí 150 g Debrecínského špeku 1 lžíce oleje 1 větší cibule 3 větší stroužky prolisovaného česneku 2 lžíce koření Dekora 3 párky/použila jsem drůbeží se sýrem 1 vejce sůl,mletý pepř k pečení masa budeme potřebovat 1 lžíci oleje,nebo sádla 1 cibuli 4 stroužky česneku vodu na podlévání nit na zašití kapsy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůček plněný,v marinádě pečený,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůček plněný,v marinádě pečený - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůček plněný,v marinádě pečený
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|