Recept na Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem
Recept na Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg brambor 3 cibule 2 kyselá jablka 500 g krůtích prsních řízků 2 zakysané smetany 300 g plátkového máslového eidamu 1 masox Vitana natur na marinádu: 4 stroužky česneku 2-3 lžíce chilli omáčky 2 lžíce oleje sušený tymián sůl cukr máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem
Recept na Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem: Maso nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z oleje, soli, chilli omáčky, tymiánu a utřeného česneku. Brambory oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a asi pět minut povaříme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle orestujeme dohněda. Přidáme maso s rozdrobenou masoxovou kostkou a také ho opečeme dohněda. Na vedlejší pánvi opečeme na másle plátky jablek, mírně poprášíme cukrem a necháme je zkaramelizovat. Vše dobře promícháme a rozprostřeme do zapékací mísy. Můžeme dochutit solí a zapékáme asi 30 minut při 180°C. Poté povrch potřeme zakysanou smetanou a vrátíme do trouby na 15 minut. Nakonec poklademe silnou vrstvou plátkového sýra a necháme ještě mírně natavit, cca 5 minut.
Poznámka k receptu na Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem: Eliza: Eli děkuji, podívám se po něm
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 18.09.2011
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg brambor 3 cibule 2 kyselá jablka 500 g krůtích prsních řízků 2 zakysané smetany 300 g plátkového máslového eidamu 1 masox Vitana natur na marinádu: 4 stroužky česneku 2-3 lžíce chilli omáčky 2 lžíce oleje sušený tymián sůl cukr máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem
|
|