|
Recept na Brambory s pórkem a smetanou
Recept na Brambory s pórkem a smetanou je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Brambory s pórkem a smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Brambory (množství dle pekáčku, ve kterém budete zapékat), 4 uvařená vajíčka, 1/2 pórku (já měla mražený - tak 2-3 hrstě), 2 debrecínské párky, 2 malé cibule, 100 g eidamu, 1 smetana 12% (ta žlutá), 2 plátky hery nebo jiného tuku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brambory s pórkem a smetanou
Recept na Brambory s pórkem a smetanou: Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu si vymažeme máslem a vyskládáme brambory asi do 1/3 výšky misky. Přidáme pórek, další vrstvu brambor a párek nakrájený na kolečka. Pokračujeme s další vrstvou brambor. Cibuli nakrájíme na kostičky a posypeme jí brambory. Vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky a nasypeme na cibuli. Nastrouháme si eidam a hustě posypeme vajíčka. Nahoru dáme 2 plátky másla a dáme péct na 200°C asi hodinku, hodinku a 10 min - prostě doměkka. Asi po půl hodince pečení - když začne sýr růžovět - zalijeme smetanou a dopékáme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brambory s pórkem a smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Boubelinda (Verča)
- Datum vložení: 03.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Brambory (množství dle pekáčku, ve kterém budete zapékat), 4 uvařená vajíčka, 1/2 pórku (já měla mražený - tak 2-3 hrstě), 2 debrecínské párky, 2 malé cibule, 100 g eidamu, 1 smetana 12% (ta žlutá), 2 plátky hery nebo jiného tuku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brambory s pórkem a smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brambory s pórkem a smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brambory s pórkem a smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|