|
Recept na Bramborový salát"vlhký"
Recept na Bramborový salát"vlhký" je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Bramborový salát"vlhký" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g ve slupce uvařených brambor 150 g gazdovské slaniny/valašského špeku 1 větší cibule 3 větší sladkokyselé okurky 2 natvrdo uvařená vejce/lze vynechat 5 cl láku z okurek/lze nahradit vodou,octem,solí a cukrem sůl,mletý pepř,cukr,ocet na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový salát"vlhký"
Recept na Bramborový salát"vlhký": Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibuli na jemné půlměsíčky. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na cca 5mm silná kolečka, okurky nakrájíme na velice drobné kostičky. V rozpáleném hlubším hrnci dáme do zlatavé barvy osmahnout kostičky slaniny(pokud pustí velké množství tuku, tak alespoň polovinu slijeme stranou) Přidáme cibuli, chvilku promícháváme a poté vlijeme velkého panáka okurkového láku. Dle chuti přidáme ocet, sůl, cukr a pepř a vše necháme 4minuty na slabém plameni povařit. Do teplého připraveného základu dáme pokrájené brambory, okurky, zlehka, ale důkladně promícháme a přiklopené pokličkou dáme nejméně na 3hodiny uležet do chladu. Nejlepší je přes noc v lednici. Před servírováním promícháme, mírně přihřejeme a pokud chceme, přidáme vajíčka, protlačená přes mřížku na klasický bramborový salát. Tento druh bramborového slátu je dobrý konzumovat v mírně teplém stavu. Je vhodný jako příloha k řízkům z jakéhokoli druhu masa i k jinak upravenému masu.Je moc fajn i jen tak, hlavně pro mlsouny, jako jsem já:-)
Poznámka k receptu na Bramborový salát"vlhký": Podobně dělávala bramborový salát i má babička. Jen místo gazdovské, nebo valašské slaniny, která tenkrát nebyla,používala obyčejný špek. Okurkové vody dávala celou decinku, ale to většinou brambory nestihly nasát a salátek, byť velice chutný, byl moc plavající:-) Do vychladlého salátu můžeme dle chuti zamíchat i tatarku, nebo majonézu. Stejný recept jsem zde nenašla, pouze podobné, ale s jiným postupem.Tak se tady dělím o príma dobrotu:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový salát"vlhký", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 13.01.2013
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 400 g ve slupce uvařených brambor 150 g gazdovské slaniny/valašského špeku 1 větší cibule 3 větší sladkokyselé okurky 2 natvrdo uvařená vejce/lze vynechat 5 cl láku z okurek/lze nahradit vodou,octem,solí a cukrem sůl,mletý pepř,cukr,ocet na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový salát"vlhký",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový salát"vlhký" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový salát"vlhký"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|