|
Recept na Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Recept na Bramborové lokše se škvarky a brynzou je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Bramborové lokše se škvarky a brynzou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g vařených brambor, 200 g polohrubé mouky, hladká mouka na podsypání, sůl Náplň: 2 velké cibule, 2 jarní cibulky, lžíce sádla, 200 g škvarků (nebo kousek uzeného špeku či anglické slaniny), 200 g brynzy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Recept na Bramborové lokše se škvarky a brynzou: Studené uvařené brambory jemně nastrouháme, osolíme a společně s moukou vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 12 dílů a z každého vyválíme tenkou placku. Placky pečeme nasucho v teflonové pánvi. Při pečení se místy nafouknou. Mezitím si pokrájíme cibuli, osmažíme na sádle, přidáme škvarky nebo vyškvařený špek či anglickou slaninu a nakonec přimícháme (nebo nadrobíme) brynzu a pokrájenou syrovou naťovou cibulku. Směs naneseme na teplé lokše a stočíme. Je to velmi syté jídlo.
Poznámka k receptu na Bramborové lokše se škvarky a brynzou: Doporučuji péct lokše rychleji na větším plameni. Delším pečení se vysušují, jsou tvrdé a jdou špatně zatočit. Zdroj: časopis Pestrý svět
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové lokše se škvarky a brynzou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 25.12.2010
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 900 g vařených brambor, 200 g polohrubé mouky, hladká mouka na podsypání, sůl Náplň: 2 velké cibule, 2 jarní cibulky, lžíce sádla, 200 g škvarků (nebo kousek uzeného špeku či anglické slaniny), 200 g brynzy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové lokše se škvarky a brynzou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové lokše se škvarky a brynzou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové lokše se škvarky a brynzou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|