|
Recept na Bramborová buchta podle naší Babči
Recept na Bramborová buchta podle naší Babči je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bramborová buchta podle naší Babči budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Brambory podle potřeby 2 ks vejce 700 g uzené krkovičky 2oo g mletých nebo sekaných vepřových škvarků 6 stroužků česneku 1 větší a jedna menší cibule 500 g kysaného zelí hladká mouka dle potřeby mléko dle potřeby Sádlo, sůl , pepř, majoránka, prášek do pečiva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborová buchta podle naší Babči
Recept na Bramborová buchta podle naší Babči: Pokud chceš svého miláčka potěšiti dobrou krmí, navoď patřičnou atmosféru. Večer otevři lahvinku vína, buď milá a pozorná, večer pomilována - to za tu lavinku, nedude tušiti, že to nebylo k tvůli tomu. Proč a co se to děje stejně nepochopí, ani když mu napíšeš nákup. Napiš, určitě by to zapoměl. Nedávej mu peníze, za tu noc to zaplatí bez mrknutí. Ty zatím plánuj. Vezmi mísu, nasrouhej brambory, ne se slupkou, za polibek tatík nebo za pohlavek nezdárný synek oloupe. Nastrouhej na jemném struhadle. Však víš kolik, dneska to vezmi od oka a příště už toho bude jednou tolik. Osmaž do růžova na sádle cibulku a přidej k těm bramborům. Asi třetinu uzeného nakrájej na kostičky a ostatní na plátky. Ty kostky a škavarky přidej k bramborům a potom vše udělej jako na bramborák, nezapomeň tam vrznout ta vejce. Přisyp kypřící prášek, zamíchej a teď to přijde. Vymaž ten pekáček sádlem, dej vrstvu těsta, polož plátky uzeného, že čumí, to neva, nechej ho a otevři jedno pivko. Dej si loka a ostatní mu nechej. Ten bude koukat, jo pokračuj další vrstvu. Potom šoupni to dílo do předehřáté trouby na 220, nechej asi dvacet minut zatáhnout a potom pomaleji dopeč. Asi celkem 45 min, znáš fígl se špejlí a bábovkou, tady to je stejné, prostě to poznáš. Zelí uvaříš a uděláš podle vaší chuti, doděláš cibulovou zásmažkou a je hotovo. Každému dej flák té buchty přidej zelí, tátovi a sobě pivko, ratolestem podle velikosti mléko nebo krapet pivka cucnou od tatíka. Bramboračka nebo čočková před tím udělá své. Budou tě chválit, líbat, na rukou nosit a kdyby náhodou zbylo, teda jenom náhodou, tak studené jako svačinka super. Do týdne vaříš ještě jednou pro kamarádky a pro rodinku taky.
Poznámka k receptu na Bramborová buchta podle naší Babči: Vyzkoušeno, doporučeno a kdyby náhodou některá zapoměla na ten kypřící, tak se nic neděje je to dobré i tak. Kamarádky jistě přiloží patřičné fotografie. Předem Vám ze srdce děkuji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborová buchta podle naší Babči, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pekáč
- Datum vložení: 25.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Brambory podle potřeby 2 ks vejce 700 g uzené krkovičky 2oo g mletých nebo sekaných vepřových škvarků 6 stroužků česneku 1 větší a jedna menší cibule 500 g kysaného zelí hladká mouka dle potřeby mléko dle potřeby Sádlo, sůl , pepř, majoránka, prášek do pečiva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborová buchta podle naší babči,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborová buchta podle naší Babči - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborová buchta podle naší Babči
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|