|
Recept na Boršč z Jeseníku
Recept na Boršč z Jeseníku je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Boršč z Jeseníku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg hovězí maso 3 morkové kosti 1 klobása čabajského typu 200 g uzená krůtí prsa kořenová zelenina (jako na svíčkovou) 1/4 hlávky modrého zelí 1 červená řepa 1 sklenice šťávy z červené řepy 1 konzerva loupaných rajčat 1 konzerva sterilovaných červených fazolí sádlo sladká paprika mletá nové koření bobkový list sůl pepř ocet zakyslá smetana na servírování.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Boršč z Jeseníku
Recept na Boršč z Jeseníku: Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list).Samozřejmě sůl. Do jiného hrnce dáme na dno roztopit kus sádla (asi čtvrt kostky) s jednou klobásou čabajského typu, s kouskem na nudličky nakrájených uzených krůtích prsou. V zápětí přidáme sladkou papriku - přiměřeně. Jak paprika zapění hned to zasypeme kořenovou zeleninou, chvilku ji orestujeme a přidáme nakrouhané modré zelí (asi čtvrt středně velké hlávky). Zvlášť si předem uvařime na kostičky nakrájenou oloupanou červenou řepu. Vařil jsem ji ve šťávě z červené řepy (dá se koupit ve skleničce, jako nápoj - zeleninová šťáva) asi 20 minut. Orestovanou zeleninu zalijeme obsahem kastrólu s řepou, přidáme jednu konzervu loupaných rajčat a jednu konzervu sterilovaných červených fazolí. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na kostičky, kosti obereme (moc masa na nich nebylo - spíš skoro žádné). Z kostí jsem na prkénku vyklepl morek (s čerstvým chlebem posolený a opepřený je skvělá mňamka). Maso přidáme do hrnce a vše zalijeme vývarem (ne celým, jen tak aby byla polévka tak hustá, že v ní stojí vařečka). Povaříme ještě 20 minut, dosolíme, opepříme o okyselíme octem. Vlastně jsem to ještě "zvedl" tekutou vegetou a tekutým kořením "starého MAGGI".
Poznámka k receptu na Boršč z Jeseníku: Zapomněl jsem na cibuli, ale nic se nestalo. Tak snad příště. http://clupmi.blog.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boršč z Jeseníku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: clupmi
- Datum vložení: 24.04.2011
- Počet porcí: 10 až 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1,5 kg hovězí maso 3 morkové kosti 1 klobása čabajského typu 200 g uzená krůtí prsa kořenová zelenina (jako na svíčkovou) 1/4 hlávky modrého zelí 1 červená řepa 1 sklenice šťávy z červené řepy 1 konzerva loupaných rajčat 1 konzerva sterilovaných červených fazolí sádlo sladká paprika mletá nové koření bobkový list sůl pepř ocet zakyslá smetana na servírování
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boršč z jeseníku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boršč z Jeseníku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boršč z Jeseníku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|