RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Boršč z Jeseníku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Boršč z Jeseníku, recepty Boršč z Jeseníku, Boršč, Jeseníku


Recept na Boršč z Jeseníku

Recept na Boršč z Jeseníku je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Boršč z Jeseníku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1,5 kg hovězí maso 3 morkové kosti 1 klobása čabajského typu 200 g uzená krůtí prsa kořenová zelenina (jako na svíčkovou) 1/4 hlávky modrého zelí 1 červená řepa 1 sklenice šťávy z červené řepy 1 konzerva loupaných rajčat 1 konzerva sterilovaných červených fazolí sádlo sladká paprika mletá nové koření bobkový list sůl pepř ocet zakyslá smetana na servírování.

Boršč z Jeseníku
Zvětšit obrázek

Recept na Boršč z Jeseníku

Recept na Boršč z Jeseníku:
Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list).Samozřejmě sůl. Do jiného hrnce dáme na dno roztopit kus sádla (asi čtvrt kostky) s jednou klobásou čabajského typu, s kouskem na nudličky nakrájených uzených krůtích prsou. V zápětí přidáme sladkou papriku - přiměřeně. Jak paprika zapění hned to zasypeme kořenovou zeleninou, chvilku ji orestujeme a přidáme nakrouhané modré zelí (asi čtvrt středně velké hlávky). Zvlášť si předem uvařime na kostičky nakrájenou oloupanou červenou řepu. Vařil jsem ji ve šťávě z červené řepy (dá se koupit ve skleničce, jako nápoj - zeleninová šťáva) asi 20 minut. Orestovanou zeleninu zalijeme obsahem kastrólu s řepou, přidáme jednu konzervu loupaných rajčat a jednu konzervu sterilovaných červených fazolí. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na kostičky, kosti obereme (moc masa na nich nebylo - spíš skoro žádné). Z kostí jsem na prkénku vyklepl morek (s čerstvým chlebem posolený a opepřený je skvělá mňamka). Maso přidáme do hrnce a vše zalijeme vývarem (ne celým, jen tak aby byla polévka tak hustá, že v ní stojí vařečka). Povaříme ještě 20 minut, dosolíme, opepříme o okyselíme octem. Vlastně jsem to ještě "zvedl" tekutou vegetou a tekutým kořením "starého MAGGI".

Poznámka k receptu na Boršč z Jeseníku:
Zapomněl jsem na cibuli, ale nic se nestalo. Tak snad příště. http://clupmi.blog.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Boršč z Jeseníku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: clupmi
  • Datum vložení: 24.04.2011
  • Počet porcí: 10 až 12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1,5 kg hovězí maso 3 morkové kosti 1 klobása čabajského typu 200 g uzená krůtí prsa kořenová zelenina (jako na svíčkovou) 1/4 hlávky modrého zelí 1 červená řepa 1 sklenice šťávy z červené řepy 1 konzerva loupaných rajčat 1 konzerva sterilovaných červených fazolí sádlo sladká paprika mletá nové koření bobkový list sůl pepř ocet zakyslá smetana na servírování
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na boršč z jeseníku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Boršč z Jeseníku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Boršč z Jeseníku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist