|
Recept na Bochníková večeře
Recept na Bochníková večeře je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Bochníková večeře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 malý bochníček chleba 4 stroužky česneku 2 vejce+2 tavené sýry Tvrdý sýr Salám, slanina Paprika, rajčata,cibule, čerstvá nať (petržel,pažitka nebo bazalka atd.) Máslo+2 česneky na potření hotového bochníku před pečením Sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bochníková večeře
Recept na Bochníková večeře: 1)Chlebík rozkrojte na 1cm plátky tak, abyste ale chlebík neprořízli úplně ! Musí být dnem spojený. 2)Vejce rozšlehejte s tavenými sýry a potřete, nebo nalijte mezi každý plátek až dolů (nebude u spodu suchý). Můžete třeba i pokapat mezi plátky rozpuštěným máslem. Potom vkládejte mezi jednotlivé plátky suroviny dle Vaší fantazie. Je vhodné vše najemno, nebo na plátečky nakrájet, jde to lépe vkládat. Sýr můžete dávat plátky, já jsem měla nastrouhaný a do něj jsem zamíchala 4 stroužky česneku. Použila jsem suroviny, co dům dal. Doporučuji rajčata, která se vsáknou pěkně do chleba. Čím více se Vám tam vleze, tím lépe. Postupně se chleba začne kroutit, ale to nevadí:-) 3)Chleba ještě potřete nakonec máslem se zbývajícími 2 stroužky česneku a zabalte řádně do alobalu. Pečte 30min. na 200st., potom odkryté 15min (můžeme nyní posypat sýrem). Bochníček musí být křupavý. 4) Po upečení zasedneme ke společné večeři a pokud se nám nepodaří krásně nařezat na plátky - nevadí, utrhneme si každý svůj kus bochníku. Já krájela nejdříve šikmým řezem – nic moc, a když jsem přišla na to, že je lepší bochník na polovinu a potom přes plátky krásně nařezat(obr.3) – nebylo už co.
Poznámka k receptu na Bochníková večeře: Zdroj: internet Zkuste, je to zábavná příprava i konzumace večeře:-) Na základě komentářů doplňuji:chlebík můžeme rozřezat před plněním i podélně, po upečení půjde lépe krájet.Kromě chleba můžeme použít i veku(foto na veku jsem přidala)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bochníková večeře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 06.10.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 malý bochníček chleba 4 stroužky česneku 2 vejce+2 tavené sýry Tvrdý sýr Salám, slanina Paprika, rajčata,cibule, čerstvá nať (petržel,pažitka nebo bazalka atd.) Máslo+2 česneky na potření hotového bochníku před pečením Sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bochníková večeře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bochníková večeře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bochníková večeře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|