|
Recept na Bigos v Pomalém hrnci
Recept na Bigos v Pomalém hrnci je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Bigos v Pomalém hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g kysaného zelí 200 g čerstvého zelí 100g Královské klobásy 100 g králičího masíčka (stehno např.) 100 g krůtího ořezu 100 g vepřové kotlety 100 g hovězího (já měla líčka) Hrst sušených hub (nemusí nutně být) - nenamáčíme je 1 cibule 2 dcl červeného vína 1 vrchovatá PL sádla se škvarky Po špetkách koření oregana, pepře, drceného kmínu, uzené a pálivé papriky (lze i chilli).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bigos v Pomalém hrnci
Recept na Bigos v Pomalém hrnci: Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené směsi koření. Dno hrnce vytřeme sádlem se škvarky. Vložíme cibuli a obě zelí se sušenými houbami – houby nenamáčíme. Na zelí vložíme maso. Zalijeme vínem. Pomalíme na druhém stupni 4 hodiny, dle potřeby čas přidáme do požadované měkkosti. Dochutíme, promícháme, hrnec vypneme a necháme 10 minut na dokonalé propojení chutí. Bigos je dobré nechat aspoň 24 hodin uležet. Ale jelikož je to aspoň u nás jídlo na víc dní, tak se prostě uleží Větší jedlíci k bigosu dají chléb.
Poznámka k receptu na Bigos v Pomalém hrnci: Opět velká spokojenost s PH. Jídlo je šťavnaté, voňavé a ušpiníme jen jednu nádobu. Druh ingrediencí jsem volila dle obsahu mrazáku. Je možné použít jakékoli maso, jen by neměla chybět pikantní klobása, samozřejmě nesmí chybět oba druhy zelí. Množství jsem musela upravit tak, aby se snědlo v odpovídající době skladování v lednici, neb nemůžu dát do plného mrazáku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bigos v Pomalém hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 18.03.2014
- Počet porcí: podle jedíků 4 - 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 200 g kysaného zelí 200 g čerstvého zelí 100g Královské klobásy 100 g králičího masíčka (stehno např.) 100 g krůtího ořezu 100 g vepřové kotlety 100 g hovězího (já měla líčka) Hrst sušených hub (nemusí nutně být) - nenamáčíme je 1 cibule 2 dcl červeného vína 1 vrchovatá PL sádla se škvarky Po špetkách koření oregana, pepře, drceného kmínu, uzené a pálivé papriky (lze i chilli)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bigos v pomalém hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bigos v Pomalém hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bigos v Pomalém hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|