|
Recept na Bigos
Recept na Bigos je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Bigos budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
sádlo (olej) cibule 250 g hovězího masa 250 g vepřového masa (jen ne bůček, má jinou chuť) 200 g uzeného masa 1 ks ostřejší klobásy zelí sterilované nekysané - 1 sklenice zelí kysané - v množství 1 sklenice mletá paprika sladká mletá paprika pálivá divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) sůl, pepř mletý jíška na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bigos
Recept na Bigos: Všechno maso nakrájej na kostky cca 2 x 2 cm - raději větší než menší. Na tuku zpěníš cibuli krájenou na hrubo, zpěníš obě papriky poměrem podle toho, jak ostrý bigos chceš mít. Osmažíš na ní hovězí maso, osolíš, opepříš mletým pepřem, přidáš oboje zelí - jen s částí nálevu, co nejde slít, divoké koření (raději v plátýnku, aby se lépe odstranilo a podliješ vroucí vodou - lépe vývarem, ale nejsme v profi kuchyni, tak pomůže kostka masoxu a dusíš. Po nějaké době - cca 30-ti minutách, necháš vodu vypařit a přidáš vepřové, pár vteřin osmahneš, podliješ zase vývarem nebo vroucí vodou a po dalších 10-ti minutách tam vraž uzené a klobásu nakrájenou na půl-kolečka. To vše už dovař do měkka. Koření můžeš vyjmout (já ho tam nechávám do druhého dne, aby se "rozleželo"). Bigos zahustíš jíškou, provaříš a je hotovo. Dochucení spočívá jen v soli a pepři, jinak tam všechno je. Přeji příjemné zažívání.
Poznámka k receptu na Bigos: Výborná záležitost na Silvestra, večírky s přáteli a zvlášť pak na povzbuzení do druhého dne po probdělé noci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bigos, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: taddy1
- Datum vložení: 25.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: sádlo (olej) cibule 250 g hovězího masa 250 g vepřového masa (jen ne bůček, má jinou chuť) 200 g uzeného masa 1 ks ostřejší klobásy zelí sterilované nekysané - 1 sklenice zelí kysané - v množství 1 sklenice mletá paprika sladká mletá paprika pálivá divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) sůl, pepř mletý jíška na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bigos,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bigos - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bigos
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|