|
Recept na Biftek z kapra dle Petra Stupky
Recept na Biftek z kapra dle Petra Stupky je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Biftek z kapra dle Petra Stupky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g filetů kapra - skoro bez kostí (4 porce) 120 g prorostlé uzené slaniny, sůl, drcený kmín, pepřové koření, přepuštěné máslo, alobal..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Biftek z kapra dle Petra Stupky
Recept na Biftek z kapra dle Petra Stupky: Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, cca 1,5 – 2 cm. Poté osolíme a okořeníme. Proužky kapřích filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden k druhému stláčíme. Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříme kulatý „kapří biftek“, obalíme ho okolo plátky slaniny stejně širokými jako jsou proužky kapra. Z alobalu připravíme několikrát přeložený (aby byl pevný) proužek stejné výšky jako je biftek a z alobalu složeným páskem kapří biftek již omotaný i slaninou pevně obtočíme a oba konce alobalu stočíme silou k sobě. „Biftek z kapra" vložíme na pánev do rozehřátého přepuštěného másla a z obou stran opečeme do zlaté barvy. Při pečení se proužky masa krásně spojí a spečou k sobě. Příloha brambory všech úprav. Biftek z kapra byl uvařen na základě zkušeností a podkladů kuchařského kouzelníka Petra Stupky.
Poznámka k receptu na Biftek z kapra dle Petra Stupky: Všem kdo mají rádi kapří maso - mohu jen doporučit - je to neskutečná dobrota a super nápad jak "naformovat" kapří maso do tvaru bifteku. "Děkuji pane Petře Stupko a klobouk dolů". Místo sádla a oleje jsem použil mé oblíbené přepuštěné máslo - jinak je recept původní. http://www.trebonskykapr.cz/biftek-z-kapra
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Biftek z kapra dle Petra Stupky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 19.04.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 800 g filetů kapra - skoro bez kostí (4 porce) 120 g prorostlé uzené slaniny, sůl, drcený kmín, pepřové koření, přepuštěné máslo, alobal.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na biftek z kapra dle petra stupky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Biftek z kapra dle Petra Stupky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Biftek z kapra dle Petra Stupky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|