|
Recept na Bedly,dušené v zelenině
Recept na Bedly,dušené v zelenině je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Bedly,dušené v zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g kloboučků bedel/11 středně velkých kusů 50 g libovolného špeku/slaniny ½ lžičky celého kmínu 1 lžíce oleje 1 menší cibule 2 stroužky česneku 2 větší rajčata 2 lžíce sojové omáčky/použila jsem sladkou do Vitany 2 bobkové listy 1 dl horké vody sůl,mletý pepř na dochucení čerstvé nasekané bylinky na posypání hotového pokrmu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bedly,dušené v zelenině
Recept na Bedly,dušené v zelenině: Z bedel odstraníme nožky, kloboučky očistíme od jehličí a z výtrusnic lehkým poklepem odstraníme případnou nečistotu. Kloboučky rozřízneme na čtyři díly. Špek nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do hlubší misky, zalijeme vařící vodou a necháme 1minutu ustát. Ochladíme studenou vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na drobné kostičky. Špek nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a společně s kmínem dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do světle růžové barvy. Přibližně po 4minutách přidáme nakrájené bedly, rajčata, bobkový list a sojovou omáčku. Podlijeme horkou vodou, promícháme a na slabém plameni dusíme pod pokličkou 15minut. Poté pokličku odstraníme, pokud zelenina pustila více šťávy, tak ji prudkým varem trochu zredukujeme a v závěru dle potřeby okořeníme. Na talíři posypeme čerstvou bylinkou a podáváme buď s pečivem, nebo s různými“zeleninovými“bramboráčky. Do takto podušené směsi také můžeme přidat několik vajec, rozmíchat a nechat srazit. Taková varianta je dobrá s čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu na Bedly,dušené v zelenině: Původní plán byl smažené bedly. Zároveň jsem připravovala smaženou dýni, která se mi vůbec nedařila. Nakonec jsem musela překopat celé meníčko a takto podušené bedly nám velice chutnaly. Podávala jsem shttp://www.toprecepty.cz/recept/36803-dyne-hokkaid...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bedly,dušené v zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 26.12.2013
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 200 g kloboučků bedel/11 středně velkých kusů 50 g libovolného špeku/slaniny ½ lžičky celého kmínu 1 lžíce oleje 1 menší cibule 2 stroužky česneku 2 větší rajčata 2 lžíce sojové omáčky/použila jsem sladkou do Vitany 2 bobkové listy 1 dl horké vody sůl,mletý pepř na dochucení čerstvé nasekané bylinky na posypání hotového pokrmu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bedly,dušené v zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bedly,dušené v zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bedly,dušené v zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|