|
Recept na Barszcz velikonoční
Recept na Barszcz velikonoční je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Barszcz velikonoční budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg červené řepy 1 PL cukru 1 KL soli 4 uzené (nikoliv sušené) švestky 2 – 3 hřebíčky ------------------------------ 2 velké mrkve 1 petržel kořenová 1 malý celer 2 cibule 1 pánská hrst sušených hřibů 4 – 5 halouzek petrželové natě 1 zoubek česneku ½ l drůbežího vývaru nebo vody (cca) -------------------------------- 1 KL bílého pepře 1 – 2 KL octa, lépe jablečný sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Barszcz velikonoční
Recept na Barszcz velikonoční: Červenou řepu oloupu, nakrájím na přiměřeně velké (malé) polévkové kousky. Vložím do vhodné nádoby, kterou mohu uzavřít příkladně dobře přiléhající pokličkou. Přidám švestky, hřebíček, zasypu cukrem a solí. Soli dávám přiměřeně, dosolit se dá vždy. Promísím, zakryji a odstavím na 48 hodin, ve kterých se věnuji očistě rukou, jak Pilát nad rozsudkem Zbavitelovým. ------------------------------------------------------ Zeleninu očistím, cibuli oloupu, překrojím na polovinu a lehce orestuji. Přidám předem namočené houby (včetně vody), petrželovou nať, a česnek. Zaliji vývarem nebo vodou, vařím na pomalém ohni 2 – 3 hodiny. Vývar scedím, oddělím houby. Přivedu vývar opětovně k varu, vrátím do něho houby, stáhnu oheň, aby se jen lehce táhlo, přidám uloženou červenou řípu, včetně šťávy, která nám tam vznikla. Promíchám a odstavím na 12 hodin minimálně. Pak teprve ohřeji, dochutím octem pepřem a solí. Podávám s pečenými masovými pirohy z lískového těsta.
Poznámka k receptu na Barszcz velikonoční: gmptop: děkuji za info, ale ani nevím, kam bych to měla jet.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Barszcz velikonoční, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gmptop (Miloš Peroutka)
- Datum vložení: 14.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1,5 kg červené řepy 1 PL cukru 1 KL soli 4 uzené (nikoliv sušené) švestky 2 – 3 hřebíčky ------------------------------ 2 velké mrkve 1 petržel kořenová 1 malý celer 2 cibule 1 pánská hrst sušených hřibů 4 – 5 halouzek petrželové natě 1 zoubek česneku ½ l drůbežího vývaru nebo vody (cca) -------------------------------- 1 KL bílého pepře 1 – 2 KL octa, lépe jablečný sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na barszcz velikonoční,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Barszcz velikonoční - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Barszcz velikonoční
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|