|
Recept na Barevné a chutné bramborové smaženky
Recept na Barevné a chutné bramborové smaženky je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Barevné a chutné bramborové smaženky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
brambory uvařené /počet je libovolný/ 2 vejce 5 PL hladké mouky 100 g anglické slaniny /klobása / 1 velká mrkev 2 stonky řapíkatého celeru nebo celeru petrželka nebo pažitka sůl + kečup nebo tatarka na ozdobu olej na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Barevné a chutné bramborové smaženky
Recept na Barevné a chutné bramborové smaženky: Nastrouháme si nejdříve nahrubo mrkev a řapíkatý celer/celer/. Slaninu nebo klobásu pokrájíme na malé kousky. V misce si našleháme vejce, přidáme mouku, sůl, petrželku nebo pažitku, přimícháme pokrájenou slaninu a nastrouhaný řapíkatý celer/nebo jen celer/ a nahrubo nastrouhanou mrkev. Vše zamícháme a uděláme si hustší těstíčko. Pokud by těstíčko bylo hustší, přidáme vejce, pokud bude naopak zase těstíčko řidší, přidáme hladkou mouku. Uvařené brambory namáčíme v těstíčku a smažíme je pak do zlatova na pánvi rozpáleném oleji. Přebytečný olej odsajeme papírovou utěrkou. Ale také můžeme brambory v těstíčku dát zapéci do trouby na plech s pečícím papírem, potřeným olejem. Smažené brambory pak můžeme podávat jak teplé, tak studené s tatarskou omáčkou nebo s kečupem nebo se zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Barevné a chutné bramborové smaženky: Použijeme brambory z předešlého dne, abychom z nich mohli udělat něco rychlého a dobrého. Pokud nám ještě zůstane těstíčko, uděláme si z něj ještě i omeletu a zdobíme podle sebe. Podáváme teplé i studené. Brambory jsem měla uvařené vcelku a půlila jsem je a namáčela pak řeznou stranou dolů a smažila, poté jsem je osmažila ještě i z druhé strany. /viz obrázek/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Barevné a chutné bramborové smaženky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 31.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: brambory uvařené /počet je libovolný/ 2 vejce 5 PL hladké mouky 100 g anglické slaniny /klobása / 1 velká mrkev 2 stonky řapíkatého celeru nebo celeru petrželka nebo pažitka sůl + kečup nebo tatarka na ozdobu olej na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na barevné a chutné bramborové smaženky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Barevné a chutné bramborové smaženky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Barevné a chutné bramborové smaženky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|